Antena 3 CNN Externe Elon Musk susține că își va vinde acțiunile Tesla dacă ONU va dovedi că acest lucru va rezolva problema foametei din lume

Elon Musk susține că își va vinde acțiunile Tesla dacă ONU va dovedi că acest lucru va rezolva problema foametei din lume

Musk a răspuns astfel comentariilor lui David Beasley, director al World Food Programme al ONU, care a spus săptămâna trecută la CNN că o donație de 6 miliarde de dolari de la miliardari ca Musk și Bezos ar putea ajuta 42 de milioane de oameni care „vor muri cu adevărat de foame dacă nu-i vom ajuta”.

Elon Musk susține că își va vinde acțiunile Tesla dacă ONU va dovedi că acest lucru va rezolva problema foametei din lume
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    01 Noi 2021   •   13:29

Musk este, în prezent, cel mai bogat om din lume și prima persoană cu o avere de peste 300 miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index. Directorul executiv al Tesla are o valoare netă de 311 miliarde, astfel 6 miliarde de dolari ar reprezenta doar 2% din averea sa. O astfel de donație l-ar menține în continuare în clasament peste Jeff Bezos (al doilea cel mai bogat om din lume), cu cel puțin 100 miliarde de dolari. 

Musk, a reacţionat imediat şi spune că este dispus să vândă acţiunile Tesla în orice moment, dar cu o singură condiţie. Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) să dovedească în mod clar şi transparent că aceşti bani vor fi folosiţi pentru a rezolva problema foametei şi nu în alte scopuri.

"Dacă ONU (Organizaţia Naţiunilor Unite) şi WFP (Programul Alimentar Mondial) pot descrie cum 6 miliarde de dolari pot rezolva problema foametei în lume, voi vinde acţiunile Tesla chiar acum şi voi dona banii. Dar trebuie ca banii să fie folosiţi în mod transparent, astfel încât publicul să vadă cum sunt cheltuiţi", a fost mesajul postat de Elon Musk pe Twitter.

Pe 25 octombrie, averea netă a lui Musk era de 289 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, care depășește valoarea de piață de 272 de miliarde de dolari a ExxonMobil (XOM), compania asociată cu industria combustibililor fosili pe care încearcă să o distrugă.

Musk a scris într-un e-mail pentru Forbes că intenționează să-i trimită lui Jeff Bezos un memento sub forma unei medalii de argint și a unei statui cu cifra 2: „Îi trimit lui Jeffrey B. o statuie gigantică a cifrei „2”, împreună cu o medalie de argint”.

 

×
Subiecte în articol: Elon Musk tesla foamete actiuni
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close