Antena 3 CNN International News Păsări moarte, bolnave și oarbe cad din cer în mai multe state americane. Autoritățile nu au încă nicio explicație

Păsări moarte, bolnave și oarbe cad din cer în mai multe state americane. Autoritățile nu au încă nicio explicație

De mai multe săptămâni, cetățenii din statele americane Maryland și Virginia și din Washington D.C. raportează păsări bolnave sau moarte în zone rezidențiale.

Păsări moarte, bolnave și oarbe cad din cer în mai multe state americane. Autoritățile nu au încă nicio explicație
de Adrian Iclozan    |    11 Iun 2021   •   14:05

Telefoanele sună la Liga pentru Bunăstarea Animalelor, în districtul Arlington din Virginia.

Apelurile vin de la locuitorii îngrijorați, care anunță că au găsit păsări aparent oarbe, cu ochii atât de umflați și acoperiți de secreții uscate, încât nu mai pot să zboare.

"S-au înmulțit apelurile în ultimele săptămâni", spune Chelsea Jones, reprezentanta organizației.

Până în prezent, Departamentul statal din Virginia responsabili cu animalele sălbatice a primit peste 300 de sesizări privind păsări moarte sau muribunde găsite în comunitate.

La fel se întâmplă și în statul vecin, Maryland, și în D.C., districtul capitalei americane.

Suspiciuni privind rolul cicadelor în epidemia mortală

O echipă de televiziune a filmat un material în orașul Rockville iar experții spun că strania maladie se întâlnește cel mai frecvent la mierle (Quiscalus) sau la gaițele albastre.

Dintre cei care au contactat autoritățile sau organizațiile pentru protecția animalelor, mulți au întrebat dacă boala acestor păsări are sau nu de-a face cu fenomenul cicadelor, insectele care apar odată la 13 - 17 ani pentru un ciclu de viață de doar câteva săptămâni, și care au provocat deja mai multe incidente relatate de presa din SUA.

"Există mereu o șansă să fie o legătură. Autoritățile statale fac teste cu privire la cicade. Încă nu avem un răspuns", mărturisește reprezentanta Ligii pentru bunăstarea animalelor.

"Investigăm mai multe cauze potențiale, căutăm toxine, căutăm viruși, bacterii, fungi (...) Așteptăm rezultatele testelor", spune, la rândul său, medicul veterinar Megan Kirchgessner, care lucrează pentru autoritățile statului Virginia.

Păsările moarte trebuie tratate cu mănuși

Ea confirmă că mai multe agenții lucrează pentru a elucida misterul păsărilor bolnave și îi avertizează pe localnici să își ia măsuri de precauție când îndepărtează păsările moarte.

"Dacă sunt păsări moarte în curte și trebuie îndepărtate, folosiți mănuși, îndepărtați animalele de companie, puneți păsările moarte într-o pungă cu fermoar, sigilați-o, înainte de a o depune în containerul de gunoi", precizează Kirchgessner.

Autoritățile le cer, totodată, proprietarilor de case să îndepărteze temporar jgheaburile cu hrană și cele unde păsările vin să se îmbăieze, pentru că reprezintă locuri potențiale de transmitere a bolii.
 

×
Subiecte în articol: păsări moarte virgina Maryland
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close