Antena 3 CNN International News Avionul cu ziariștii care relatează turneul lui Joe Biden în Europa, împiedicat să decoleze o specie de insecte care apare o dată la 17 ani

Avionul cu ziariștii care relatează turneul lui Joe Biden în Europa, împiedicat să decoleze o specie de insecte care apare o dată la 17 ani

Zborul cursei charter cu ziariști acreditați la Casa Albă, care relatează vizita președintelui american în Europa, a fost amânat dintr-o cauză neobișnuită, relatează CNN.

Avionul cu ziariștii care relatează turneul lui Joe Biden în Europa, împiedicat să decoleze o specie de insecte care apare o dată la 17 ani
de Adrian Iclozan    |    09 Iun 2021   •   11:00

Cicadele, insecte asemănătoare cu lăcustele, au invadat suprafețele exterioare ale aeronavei, marți după-amiază, iar responsabilii aeroportuari au informat Casa Albă despre incident.

Avionul urma să decoleze la ora locală 21 (ora 4 dimineața în România, a doua zi) însă în urma incidentului zborul inițial nu a mai avut loc.

Un alt avion a fost trimis la aeroportul internațional Dulles pentru a-i prelua pe ziariști, zborul fiind reprogramat pentru miercuri dimineață.

Președintele american urma să decoleze, tot miercuri dimineață, la bordul Air Force One, o aeronavă mai bine protejată, teoretic, împotriva invaziei cicadelor pe Coasta de Est a SUA, notează CNN. 

Cicadele, insecte zgomotoase care produc un sunet similar greierilor, au eclozat în luna mai, pentru un ciclu de viață de doar câteva săptămâni și care are loc o dată la 17 ani, menționează sursa citată.

Sursă de inspirație pentru fotografii pasionați de natura exotică, cicadele pot fi uneori o adevărată bătaie de cap.

A constatat-o pe pielea sa corespondentul senior al CNN în Congresul American, Manu Raju, în timp ce se pregătea de live.

O cicadă gigantică s-a plimbat netulburată pe sacoul jurnalistului, a urcat până la gât, s-a deplasat pe ceafă, moment în care Raju, a tresărit, a exclamat cuprins de orare și a îndepărtat rapid intrusul.

Incidentul a fost comentat pe post, burtiera fiind schimbată din "Filibuster" (obstrucție la vot, n.r.) în "FiliBugster" (bug, gândac în limba engleză, n.r.)

×
Subiecte în articol: greieri Joe Biden
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close