Antena 3 CNN International News Politicianul american pe cale să fie spânzurat din cauza lui Donald Trump reacționează la punerea acestuia sub acuzare

Politicianul american pe cale să fie spânzurat din cauza lui Donald Trump reacționează la punerea acestuia sub acuzare

Fostul vicepreședinte Mike Pence a comentat la CNN punerea sub acuzare a lui Donald Trump.

Politicianul american pe cale să fie spânzurat din cauza lui Donald Trump reacționează la punerea acestuia sub acuzare
Sursa foto: hepta
31 Mar 2023   •   13:44

Într-un interviu acordat realizatorului Wolf Blitzer, Pence (foto, dreapta) a calificat drept "scandaloasă" decizia luată de jurați cu privire la fostul președinte.

"Cred că punerea sub acuzare, fără precedent, a unui fost președinte al Statelor Unite pe o problemă de finanțare a campaniei electorale reprezintă un scandal", a declarat Pence.

"Pentru milioane de americani, (decizia) pare să nu fie nimic altceva decât o persecuție politică", a adăugat el.

Pence a continuat spunând că inculparea fostului președinte american este un "deserviciu adus țării", care nu va face decât să divizeze și mai mult oameni.

Citește și: Stormy Daniels, prima reacţie după ce Donald Trump a fost pus sub acuzare: ”Nu vreau să-mi vărs șampania”

"Cred că poporul american va taxa acest lucru drept încă un exemplu de politică ilegală în această țară", a spus el.

Fostul vicepreședinte, care a confirmat că ia în calcul să intre în competiția internă pentru desemnarea candidatului republican la președinție, a condamnat, pe de altă parte, discursul lui Donald Trump, care le-a cerut adepților săi să se revolte dacă va fi acuzat penal.

"Nu există nicio scuză pentru acest tip de retorică, de ambele părți ale acestei dezbateri. Și chiar nu există niciun motiv pentru a cere ca oamenii să protesteze pentru asta", a apreciat el.

Mike Pence, ținta participanților la asaltul Capitoliului: "Spânzurați-l!"

Mike Pence a devenit ținta adepților furioși ai lui Donald Trump în timpul asaltului asupra Capitoliului, pe 6 ianuarie 2021.

Acuzat de participanții la revoltă că nu a blocat preluarea mandatului prezidențial de către Joe Biden, Pence, care se afla în clădirea asediată, a fost nevoit să se refugieze într-un loc sigur.

Presa americană a consemnat, la momentul respectiv, că macheta unei spânzurători a fost ridicată de protestatari iar cei care au pătruns în Capitoliu au scandat: "Spânzurați-l pe Mike Pence!"

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close