Antena 3 CNN International News Președintele Xi Jinping cere intensificarea propagandei chineze la nivel global

Președintele Xi Jinping cere intensificarea propagandei chineze la nivel global

China trebuie să-şi îmbunătăţească modul în care îşi spune 'naraţiunile' unei audienţe globale în contextul în care caută să dezvolte o voce internaţională care să-i reflecte statutul pe scena mondială, a afirmat preşedintele Xi Jinping.

Președintele Xi Jinping cere intensificarea propagandei chineze la nivel global
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    02 Iun 2021   •   11:33

Vorbind la o reuniune de lucru a Partidului Comunist Chinez, Xi a spus că este crucial pentru ţara sa să-şi amelioreze capacitatea de a-şi propaga mesajele în întreaga lume pentru a prezenta o "Chină adevărată, tridimensională şi complexă".

China trebuie să dezvolte o "voce internaţională" pe măsura forţei sale naţionale şi a statutului său global, a subliniat Xi.

De asemenea, trebuie să intensifice eforturile de propagandă pentru a-i ajuta pe străini să înţeleagă Partidul Comunist Chinez şi felul în care acesta "urmăreşte fericirea poporului chinez".

China are nevoie să creeze o echipă de profesionişti şi să adopte "metode precise de comunicare"! pentru diferite regiuni, a mai spus preşedintele Xi.

Relația Chinei cu presa străină a devenit tot mai tensionată în ultimii ani, unele publicații locale, Global Times, de exemplu, criticând adesea reporteri străini pentru felul nedrept în care relatează despre China.

Mai mulți jurnaliști care lucrează pentru redacții americane au fost expulzați anul trecut, pe măsură ce relațiile dintre cele două părți s-au deteriorat.

De asemenea, China a interzis BBC World News de la difuzare pe rețelele chineze de televiziune în urma relatărilor critice ale canalului britanic cu privire la situația drepturilor omului în regiunea nord-vestică Xinjiang și originile pandemiei de COVID-19.

×
Subiecte în articol: China propaganda Xi Jinping
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close