Antena 3 CNN International News Președintele SUA, Joe Biden, în vizită la locul masacrului din Texas | 19 copii și 2 adulți au pierit împușcați de un tânăr înarmat cu o pușcă semi-automată

Președintele SUA, Joe Biden, în vizită la locul masacrului din Texas | 19 copii și 2 adulți au pierit împușcați de un tânăr înarmat cu o pușcă semi-automată

Președintele Joe Biden întreprinde, duminică, o vizită la Uvalde, locul crimei în masă comise, marți, la școala elementară Robb de un fost elev înarmat cu o pușcă semi-automată model AR-15.

Președintele SUA, Joe Biden, în vizită la locul masacrului din Texas | 19 copii și 2 adulți au pierit împușcați de un tânăr înarmat cu o pușcă semi-automată
de Adrian Iclozan    |    29 Mai 2022   •   18:26

Este o misiune sumbră, în timp ce Statele Unite ale Americii continuă să se confrunte cu un val de violențe comise cu arme de foc, notează CNN.

Președintele și prima doamnă, Jill Biden, se vor întâlni cu lideri comunitari și religioși, dar și cu membri ai familiilor tinerelor victime.

19 copii și doi adulți au fost uciși, marți, în interiorul unității de învățământ de către Salvador Ramos, 18 ani, fost elev, într-un aparent gest de răzbunare pentru umilințele suferite la școală și în mediul său social.

Ramos avea să fie doborât el însuși, ulterior, de poliție.

Poliția a fost amplu criticată pentru ceea ce s-a dovedit a fi o intervenție tardivă: de la primul apel și până la momentul în care polițiștii au intervenit efectiv pentru eliminarea lui Ramos a trecut aproape o oră.

Deocamdată, nicio inițiativă în Congres pentru limitare accesului la arme

Cuplul prezidențial urmează să viziteze memorialul improvizat în exteriorul școlii și să ia parte apoi la o liturghie la Biserica Catolică Sacred Heart, înainte de a se întâlni cu familiile copiilor uciși.

De asemenea,  înainte de a reveni la reședința lor din Delaware, președintele și soția sa vor discuta și cu primii reprezentanți ai autorităților ajunși la locul crimei în masă.

CNN amintește că vizita lui Biden la Uvalde vine în contextul în care nu există o inițiativă legislativă concretă la nivelul Congresului pentru a preveni noi masacre cu arme de luptă procurate legal, deși un grup bipartizan de congresmani a început discuții pentru a identifica zonele de acțiune potențială.

"Mă voi duce la Uvalde, Texas, să vorbesc cu acele familii. În timp ce eu vă vorbesc, acei părinți se pregătesc literalmente să-și îngroape copiii (...) Există prea multă violență, prea multă frică, prea multă durere", le-a spus Biden, sâmbătă, absolvenților Universității din Delaware.

Biden și-a îngropat, el însuși, doi copii

Președintele însuși a fost lovit în viață de tragedii în urma cărora și-a îngropat propriii copii: o fiică minoră, decedată într-un accident de mașină, și fiul său adult, Beau Biden, doborât în 2015 de cancer la creier.

"Să pierzi un copil este ca și cum ți-ai smulge o bucată din suflet. Ai un gol în piept și simți că ești absorbit de el și nu vei mai putea ieși niciodată. Este sufocant. Și nu este niciodată la fel", a spus președintele în noaptea tragediei, la scurt timp după ce s-a întors dintr-o vizită în Asia.

Vizita soților Biden în Texas vine la 12 zile după ce cuplul prezidențial a călătorit la Buffalo, New York, pentru a vizita locul unui alt masacru, de astă dată cu motivație rasială, comis într-un magazin alimentar.

Carnagiu din Buffalo s-a soldat cu 10 morți.

Vicepreședintele Kamala Harris s-a dus sâmbătă în oraș pentru a participa la înmormântarea lui Ruth Whitfield, în vârstă de 86 de ani, cea mai în vârstă victimă a atacului de acolo.

×
Subiecte în articol: Joe Biden Jill Biden Uvalde
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close