Antena 3 CNN International News Prima declarație a lui Putin la întâlnirea din Rusia cu Erdogan: "Suntem deschiși la negocieri!"

Prima declarație a lui Putin la întâlnirea din Rusia cu Erdogan: "Suntem deschiși la negocieri!"

Vladimir Putin l-a primit luni după-amiază, la reședința sa din Soci, pe omologul turc Recep Tayyip Erdogan și a confirmat că temele de discuție includ Ucraina.

Prima declarație a lui Putin la întâlnirea din Rusia cu Erdogan: "Suntem deschiși la negocieri!"
Sursa foto: Profimedia Images
de Adrian Iclozan    |    04 Sep 2023   •   14:12

Potrivit liderului rus, Moscova "este deschisă la discuții" cu privire la acordul privind transportul de cereale ucrainene Marea Neagră, consemnează CNN.

Moscova s-a retras în data de 17 iulie din acest acord, mediat anul trecut de Turcia și ONU, care garanta trecerea în siguranță a navelor comerciale încărcate cu cereale din porturile Ucrainei la Marea Neagră.

Ulterior, Federația Rusă a declanșat o campanie susținută de bombardamente cu drone și rachete asupra porturilor ucrainene.

Citește și: MApN dezminte că Rusia a bombardat România în timpul atacului de la Izmail

"Avem multe de discutat, inclusiv despre asigurarea securității în regiune", i-a spus Putin lui Erdogan, înainte de discuția din spatele ușilor închise.

"Nu vom ignora subiectul crizei ucrainene. Știu că intenționați să ridicați problema referitoare la acordul privind cerealele. Suntem deschiși la negocieri pe această temă", a continuat liderul rus.

"Cel mai important lucru la care se uită toată lumea în relațiile dintre Turcia și Rusia este coridorul de cereale. Cred că mesajul de la conferința de presă va fi un pas foarte important, în special pentru țările sărace din Africa", a spus, la rândul său, Recep Tayyip Erdogan.

Vladimir Putin a mai precizat că, anul trecut, nivelul schimburilor comerciale dintre Rusia și Turcia a crescut cu 86% și că în prima jumătate a acestui an se continuă această "tendință pozitivă".

 

 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close