Antena 3 CNN Actualitate MApN dezminte că Rusia a bombardat România în timpul atacului de la Izmail. Informația inițială a fost difuzată de Kiev

MApN dezminte că Rusia a bombardat România în timpul atacului de la Izmail. Informația inițială a fost difuzată de Kiev

Ministerul Apărării de la București a reacționat, luni, după ce presa internațională a difuzat o informație comunicată de autoritățile de la Kiev, conform cărora Rusia ar fi bombardat teritoriul românesc în cursul atacului asupra portului la Dunăre Izmail, la primele ore ale dimineții.

MApN dezminte că Rusia a bombardat România în timpul atacului de la Izmail. Informația inițială a fost difuzată de Kiev
Sursa foto: X@KyivPost
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Sep 2023   •   11:43

Astfel, Ministerul Apărării Naționale "infirmă în mod categoric informațiile din spațiul public cu privire la o așa-zisă situație apărută în cursul nopții de 3 spre 4 septembrie, în care drone rusești ar fi căzut pe teritoriul național al României.

Structurile cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești executate cu drone, atât în cursul nopții trecute, cât și (în noaptea de) sâmbătă spre duminică, asupra infrastructurii din proximitatea porturilor ucrainene de la Dunăre.

În niciun moment, mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României.

Citește și: Rusia a bombardat la Izmail, la câțiva metri de România, înainte de întâlnirea Putin - Erdogan

Ministerul Apărării Naționale a luat măsuri de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian și contribuie la consolidarea posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, conform planurilor naționale și aliate.
 
Ministerul Apărării Naționale reiterează faptul că aceste atacuri ale Federației Ruse îndreptate împotriva obiectivelor și infrastructurii civile din Ucraina sunt nejustificate și sunt în profundă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar", se spune în declarația instituției citate.

Presa internațională a preluat de la Kiev informația că Rusia ar fi bombardat România

Agenția Reuters a preluat o declarație a purtătorului de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko, potrivit căruia drone rusești au căzut și au explodat pe teritoriul românesc în timpul atacului de azi-noapte, din zona Dunării.

"Potrivit serviciului ucrainean de pază a frontierei de stat, noaptea trecută, în timpul unui atac masiv al Rusiei în apropiere de portul Izmail, (drone) Shahed rusești au căzut și au explodat pe teritoriul României. Aceasta este încă o confirmare a faptului că teroarea rachetelor rusești reprezintă o amenințare uriașă nu doar pentru securitatea Ucrainei, ci și pentru securitatea țărilor vecine, inclusiv a statelor membre NATO", a scris Nikolenko pe Facebook.

Oficialul ucrainean a publicat și o fotografie despre care susține că arată flăcările produse de explozii pe malul românesc al Dunării.

За інформацією Державної прикордонної служби України, сьогодні вночі під час масованої атаки Росії в районі...

Publicată de Oleg Nikolenko pe Luni, 4 septembrie 2023

MApN a infirmat, luna trecută, alte informații despre drone rusești căzute în România

MApN a mai dezmințit, recent, informații legate de presupuse incidente similare.

Astfel, după un alt atac al Federației Ruse asupra portului Izmail, la începutul lunii august, ministerul român a comunicat că, în pofida informațiilor din spațiul public, nu a fost găsită nicio dronă rusească pe teritoriul național.

Zvonurile privind o dronă rusească prăbușită pe malul românesc al Dunării au fost vehiculate de localnici din județul Tulcea și reluate de primarul din Ceatalchioi în declarații făcute presei.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close