Antena 3 CNN International News A fost confirmat primul caz de Omicron în SUA

A fost confirmat primul caz de Omicron în SUA

Primul caz confirmat al variantei de coronavirus Omicron din Statele Unite a fost identificat în California.

A fost confirmat primul caz de Omicron în SUA
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    01 Dec 2021   •   22:07

Într-un briefing de presă la Casa Albă, dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase, a declarat că o persoană care a călătorit din Africa de Sud pe 22 noiembrie a fost testată pozitiv pentru COVID-19 pe 29 noiembrie, și ulterior a fost confirmată cu Omicron.

Acea persoană, a spus Fauci, este în carantină și contactele apropiate au fost testate negative pentru coronavirus până acum. Persoana a fost vaccinată complet și se confruntă cu „simptome ușoare, care se ameliorează în acest moment”, a spus Fauci.

Departamentele de sănătate publică din California și San Francisco au confirmat că e vorba de varianta Omicron. S-a efectuat secvențierea genomică la Universitatea din California, iar secvența a fost confirmată de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Color Health a declarat într-o declarație că a returnat rezultatul testului pozitiv printr-un program de testare COVID-19 din San Francisco, iar Omicron a fost identificat în mai puțin de 30 de ore „de la momentul colectării până la confirmarea tulpinii”.

Organizația Mondială a Sănătății desemnează Omicron o „variantă de îngrijorare”. Într-un brief tehnic publicat în această săptămână, OMS a remarcat că varianta prezintă un risc global „foarte mare”. Varianta a fost identificată pentru prima dată de oamenii de știință din Africa de Sud și de atunci a fost detectată în mai multe țări.

Oamenii de știință lucrează pentru a determina cât de transmisibilă este varianta, cât îi îmbolnăvește pe oameni și cât de bine funcționează vaccinurile actuale împotriva ei. Până când se vor afla mai multe informații despre variantă, Statele Unite au restricționat călătoriile din Africa de Sud și din alte șapte țări.

Luni, președintele Joe Biden a numit varianta „un motiv de îngrijorare, nu un motiv de panică”, spunând că „va trebui să ne confruntăm cu această nouă amenințare așa cum ne confruntăm cu cei care au venit înaintea ei”.

Oficialii din domeniul sănătății îndeamnă oamenii să se vaccineze împotriva COVID-19 sau să primească un rapel dacă sunt eligibili. Alte măsuri precum măștile, spălarea mâinilor, distanțarea fizică și ventilația vor funcționa în continuare împotriva variantei Omicron.

Varianta Delta a coronavirusului rămâne varianta dominantă la nivel global și în Statele Unite.

×
Subiecte în articol: omicron SUA coronavirus Africa de Sud Botswana
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close