Antena 3 CNN International News Primul rezultat concret obținut de Vladimir Putin în timpul vizitei lui Xi Jinping la Moscova

Primul rezultat concret obținut de Vladimir Putin în timpul vizitei lui Xi Jinping la Moscova

Președintele Chinei, Xi Jinping, poartă discuții în format extins în capitala Rusiei, după o primă zi în care a vorbit aproape cinci ore cu Vladimir Putin, aparent fără a lămuri problema posibilului ajutor militar al Beijingului pentru Moscova în războiul din Ucraina.

Primul rezultat concret obținut de Vladimir Putin în timpul vizitei lui Xi Jinping la Moscova
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Mar 2023   •   12:53

Xi Jinping l-a invitat pe omologul rus în China în cursul acestui an, relatează CNN.

Informația a apărut cu ocazia discuțiilor de marți între președintele chinez și premierul rus Mihail Mișustin.

Mișustin a acceptat deja o invitație similară făcută de Xi, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului rus, citat de agenția TASS.

Cu ocazia viitoarei vizite, șeful guvernului de la Moscova ar urma să stabilească "legături mai strânse" cu noul prim-ministru chinez Li Qiang, a adăugat sursa citată.

Citește și: SUA, reacție la vizita lui Xi Jinping în Rusia: "Îl încurajăm pe președintele Chinei să fie constructiv în discuția cu Zelenski"

Vizita de stat de trei zile a președintelui chinez în Rusia are loc în contextul în care Beijingul încearcă să se prezinte ca un mediator în conflictul din Ucraina, după ce a cerut, luna trecută, o încetare a focului și discuții de pace într-o propunere formulată în termeni mai degrabă vagi.

Însă liderii de la Kiev și aliații lor occidentali rămân sceptici în legătură cu poziției Chinei asupra soluționării conflictului.

Ei arată că nimic din ceea ce a avansat Beijingul până în prezent nu susține cererea Ucrainei, ca toate trupele rusești să se retragă de pe teritoriul său.

×
Subiecte în articol: Xi Jinping Vladimir Putin vizita China
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close