Antena 3 CNN International News Purtătorul de cuvânt al lui Putin spune că Rusia este "solidară" cu punctul de vedere al Occidentului în privința războiului din Ucraina

Purtătorul de cuvânt al lui Putin spune că Rusia este "solidară" cu punctul de vedere al Occidentului în privința războiului din Ucraina

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a reiterat obiectivele Rusiei în războiul declanșat în Ucraina și a subliniat că acestea nu s-au schimbat.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin spune că Rusia este "solidară" cu punctul de vedere al Occidentului în privința războiului din Ucraina
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mai 2023   •   13:48

Oficialul rus a fost întrebat de agenția de presă TASS dacă este de acord cu punctul de vedere al statelor din Occident, potrivit cărora conflictul militar nu ar trebui înghețat. 

Peskov (foto) a răspuns că Rusia "este solidară" cu acest punct de vedere. 

"Rusia ia în considerare doar posibilitatea de a finaliza operațiune militară specială: asigurarea intereselor sale, atingerea obiectivelor Rusiei, fie printr-o operațiune militară specială, fie prin alte mijloace disponibile", a declarat el.

Citește și: Războiul a trecut granița în Rusia. Ce a făcut Vladimir Putin în timpul "operațiunii antiteroriste" din Belgorod

Comentariile vin în contextul în care incertitudinile se accentuează în legătură cu contraofensiva pregătită de Ucraina pentru eliberarea teritoriilor din estul și sudul țării.

În ultimele zile, rușii au fost șocați de un atac în regiunea Belgorod, de la granița cu Ucraina.

Atacul a fost revendicat de două grupări de combatanți ruși anti-Putin, care luptă de partea Ucrainei și care afirmă că obiectivul lor este "eliberarea completă a Rusiei".

Guvernatorul regiunii a declarat că incursiunea de marți a fost urmată de mai multe atacuri cu drone în timpul nopții, care s-au soldat cu nouă persoane rănite.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close