Antena 3 CNN Externe Războiul a trecut granița în Rusia. Ce a făcut Vladimir Putin în timpul "operațiunii antiteroriste" din Belgorod

Războiul a trecut granița în Rusia. Ce a făcut Vladimir Putin în timpul "operațiunii antiteroriste" din Belgorod

Autoritățile ruse au anunțat declanșarea unei "operațiuni antiteroriste" în regiunea Belgorod, vizată de mai multe atacuri terestre și din aer în ultimele ore.

Războiul a trecut granița în Rusia. Ce a făcut Vladimir Putin în timpul "operațiunii antiteroriste" din Belgorod
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mai 2023   •   15:08

Operațiunea continua, marți, la ora publicării acestei actualizări.

Locuitorii din așezările vizate de atacuri în Belgorod au fost relocați în alte zone, în timp ce autoritățile continuă "curățarea teritoriului" după o incursiune a unor "sabotori" din Ucraina, potrivit guvernatorul regional Viaceslav Gladkov. 

Acesta a acuzat forțele armate ucrainene că au efectuat, luni, zeci de bombardamente și au lansat dispozitive explozive cu ajutorul dronelor, operațiuni în urma cărora 12 civili au fost răniți.

Citește și: Volodimir Zelenski a vizitat trupele ucrainene de pe frontul din Donețk

Însă aceste atacuri au fost revendicate de Legiunea "Libertatea Rusiei" și de "Corpul voluntarilor ruși", ce se autodescriu drept grupuri de voluntari ruși anti-Putin, care sprijină armata ucraineană.

Tot marți, președintele rus Vladimir Putin a participat la Kremlin la o ceremonie de decernare a unor premii de stat pentru realizări în diverse domenii.

Putin a premiat "ruși proeminenți" cu realizări în cultură, cosmonautică și educație

Potrivit serviciului de presă al șefului statului, evenimentul a fost găzduit în Sala Sfânta Ecaterina a palatului prezidențial.

Televiziunea rusă a prezentat imagini de la ceremonia de premiere.

"Au fost recunoscute realizările unor cetățeni ruși proeminenți în domeniile culturii, cosmonauticii și educației, precum și într-o serie de alte domenii", a precizat Kremlinul.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Belgorod Viaceslav Gladkov
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close