Antena 3 CNN International News "Întrebați-l pe Putin! Întrebați-l pe Zelenski!" | Lukașenko, răspuns bizar la CNN cu privire la rolul jucat de Belarus în războiul din Ucraina. 

"Întrebați-l pe Putin! Întrebați-l pe Zelenski!" | Lukașenko, răspuns bizar la CNN cu privire la rolul jucat de Belarus în războiul din Ucraina. 

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a declarat într-un interviu la CNN că nu are niciun regret în legătură cu rolul țării sale în războiul din Ucraina.

"Întrebați-l pe Putin! Întrebați-l pe Zelenski!" | Lukașenko, răspuns bizar la CNN cu privire la rolul jucat de Belarus în războiul din Ucraina. 
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iul 2023   •   14:46

Lukașenko a fost provocat de jurnalistul CNN Matthew Chance să comenteze sprijinul pe care Belarus l-a dat Rusiei în lansarea invaziei din 24 februarie 2022.

"Zeci de mii de oameni uciși. Orașe întregi făcute praf. Regretați că ați permis ca teritoriul Belarusului să fie folosit ca punct de plecare pentru atacul Rusiei asupra Ucrainei? Anticipați că participarea Belarusului va crește în viitor?", a întrebat jurnalistul CNN

Lukașenko a răspuns că "nu poate avea regrete", deoarece țara sa nu a participat la război.

Citește și: Volodimir Zelenski îi cere lui Joe Biden să invite Ucraina în NATO înainte de summit-ul de la Vilnius

El a calificat invazia lansată din Belarus drept "o retragere, prin regiunea Kiev, a trupelor ruse care au participat la exerciții militare în Belarus" și i-a cerut lui Matthew Chance să-i adreseze întrebările fie lui Vladimir Putin, fie lui Volodimir Zelenski.

"În ceea ce privește ofensiva de pe teritoriul nostru asupra Ucrainei, (aceasta) este o întrebare pentru președintele Putin - de ce la sfârșitul exercițiilor comune ruso-belaruse a ales calea cea mai scurtă pentru retragerea trupelor rusești prin Kiev, și nu prin Briansk (oraș din vestul Rusiei).

Avem puține legături cu această problemă, cu traseul trupelor rusești de pe teritoriul Belarusului. (Trupele rusești) au intrat pe teritoriul nostru pentru exerciții. De ce Putin a decis să le retragă prin Kiev și nu prin Briansk, ar trebui să-l întrebați pe Zelenski", a adăugat Aleksandr Lukașenko.

Rusia a lansat o parte din invazia sa din 2022 din februarie în Ucraina de pe teritoriul belarus, unde forțele belaruse și rusești au desfășurat anterior exerciții militare pe scară largă.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close