Antena 3 CNN International News Reacția Kremlinului la informațiile conform cărora China va livra Rusiei armament în războiul din Ucraina

Reacția Kremlinului la informațiile conform cărora China va livra Rusiei armament în războiul din Ucraina

CNN a relatat pe parcursul ultimelor zile că guvernul de la Beijing ia în considerare furnizarea de drone și muniție pentru a fi folosite de trupele Moscovei în Ucraina.

Reacția Kremlinului la informațiile conform cărora China va livra Rusiei armament în războiul din Ucraina
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    27 Feb 2023   •   14:11

În mod bizar, purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov (foto), a refuzat să infirme sau să confirme aceste informații.

El s-a prevalat de faptul că guvernul chinez și-a exprimat deja poziția pe această temă.

"Nu văd necesitatea de a comenta. Aceste informații au fost infirmate de partea chineză", a spus, luni, Peskov, în timpul dialogului obișnuit cu ziariștii.

Solicitat în continuare să spună dacă Rusia a cerut Chinei echipamente și ajutor militar, Peskov a repetat că "toate aceste informații au fost infirmate, în ansamblul lor, de partea chineză" și că nu are nimic de adăugat.

Citește și: Decizie fără precedent în ultimii ani: Armata Română construiește spitale pentru răniții de pe front!

CNN a relatat, vineri, că SUA dispun de informații potrivit cărora negocierile dintre Rusia și China sunt în curs de desfășurare asupra prețurilor și tipurilor de echipamente militare care urmează să fie furnizate Moscovei.

CNN a precizat că Beijingul nu a luat încă o decizie finală.

Statele Unite sunt "încrezătoare" că Beijingul ia în considerare trimiterea de echipamente letale în Rusia, a spus, la rândul său, directorul Agenției Centrale de Informații (CIA), William Burns.

Kremlinul: "Nu vedem condiții de pace în Ucraina"

Într-o altă chestiune legată de China, Dmitri Peskov a precizat că Moscova a acordat "o mare atenție" planului de pace propus de oficialii de la Beijing, dar că, până în prezent, nu există condițiile necesare pentru încetarea luptelor în Ucraina.

"În acest moment, nu vedem nicio condiție prealabilă pentru tranziția situației într-o direcție pașnică", a menționat oficialul rus.

"Operațiunea militară specială continuă, ne îndreptăm spre atingerea obiectivelor care au fost stabilite", a adăugat el.

×
Subiecte în articol: China Rusia armament Ucraina pace Dmitri Peskov
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close