Antena 3 CNN International News Reacție de la Moscova după vizita președintelui SUA la Kiev | Bloggerii militari ruși: "Biden a ajuns înaintea lui Putin"

Reacție de la Moscova după vizita președintelui SUA la Kiev | Bloggerii militari ruși: "Biden a ajuns înaintea lui Putin"

Bloggerii și jurnaliștii militari pro-ruși au criticat Kremlinul pentru că nu a reușit să îl împiedice pe președintele american Joe Biden să viziteze capitala ucraineană.

Reacție de la Moscova după vizita președintelui SUA la Kiev | Bloggerii militari ruși: "Biden a ajuns înaintea lui Putin"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Feb 2023   •   18:10

Igor Girkin, veteran al armatei ruse și fost ofițer al Serviciului Federal de Securitate (FSB), și-a exprimat frustrarea într-un comentariu semnalat de CNN.

"Nu aș fi surprins dacă 'bunicul' (oricum nu este bun decât pentru simple provocări) este adus la Bahmut ... Și nu i se va întâmpla nimic", a scris Girkin, cu referire la orașul intens disputat în ultimele luni de forțele ruse și ucrainene. 

Propagandistul Serghei Mardan a adoptat un ton mai dur.

"Biden la Kiev. Umilire demonstrativă a Rusiei", a scris Mardan pe canalul său de Telegram. "Poveștile despre (racheta) hipersonică miraculoasă pot fi lăsate pentru copii. La fel ca vrăjile despre războiul sfânt pe care îl purtăm cu întregul Occident", a continuat el, adăugând, ironic: "Cred că există pauze de masă într-un război sfânt."

Citește și: Joe Biden, atacat la Washington după vizita-surpriză în Ucraina

Un cont de Telegram gestionat de membri ai armatei ruse și ai marinei militare, Zapiski michmana Ptichkina ('Notele aspirantului Pticikin'), a remarcat că Joe Biden a ajuns la Kiev înaintea președintelui rus Vladimir Putin.

"La aproape un an de la începutul operațiunii militare speciale, îl așteptăm în orașul rus Kiev pe președintele Federației Ruse, dar nu și pe cel al Statelor Unite", spune un comentariu de pe canalul respectiv, conform CNN.

Dmitri Medvedev: "Biden s-a dus la Kiev după ce a primit garanții de securitate"

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a minimalizat vizita de luni a președintelui american Joe Biden la Kiev

"Biden, după ce a primit în prealabil garanții de securitate, a mers în cele din urmă la Kiev. Și, bineînțeles, au existat incantații reciproce despre victoria care va veni odată cu armele noi și despre poporul curajos. Și aici este important de menționat că Occidentul livrează deja arme și bani Kievului destul de regulat. În cantități uriașe, ceea ce permite complexului militar-industrial al țărilor NATO să câștige bani și să fure arme pe care să le vândă teroriștilor din întreaga lume", a scris Medvedev pe Telegram.

Fostul președinte, care în prezent ocupă funcția vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, este cunoscut pentru declarațiile belicoase făcute la adresa Occidentului, într-o aparentă tentativă de a-și consolida profilul de lider naționalist.

Consilierul pentru Securitate Națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a confirmat că Washingtonul a informat Moscova despre planurile lui Biden de a vizita capitala ucraineană, informarea fiind făcută, potrivit oficialului american, "pentru reducerea riscurilor de conflict", cu câteva ore înainte de plecarea spre Kiev.

×
Subiecte în articol: Joe Biden bloggeri ruși Dmitri Medvedev
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close