Antena 3 CNN International News Republicanii l-au "demis" pe Donald Trump după rezultatele dezamăgitoare în alegerile din 8 noiembrie, spune viceguvernatorul din Georgia

Republicanii l-au "demis" pe Donald Trump după rezultatele dezamăgitoare în alegerile din 8 noiembrie, spune viceguvernatorul din Georgia

Geoff Duncan, viceguvernatorul republican statului Georgia, a declarat pentru CNN că, după rezultatele alegerilor de marți seara, fostul președinte Donald Trump a fost "demis" de partidul în numele căruia a candidat la alegerile prezidențiale din 2020.

Republicanii l-au "demis" pe Donald Trump după rezultatele dezamăgitoare în alegerile din 8 noiembrie, spune viceguvernatorul din Georgia
Sursa foto: hepta / Wikipedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Noi 2022   •   18:15

"Nu se poate nega că Donald Trump a fost concediat marți seara. Comitetul Partidului Republican a adus câteva nume în fruntea listei, iar Ron DeSantis (guvernatorul statului Florida, n.r.) este unul dintre ele", a spus Duncan (fotomontaj, dreapta), într-o aparentă referire la nominalizarea republicană pentru viitorul scrutin prezidențial din 2024.

Trump a semnalat, înainte de scrutinul din 8 noiembrie, că va face în data de 15 noiembrie un anunț oficial legat de intențiile sale pentru o nouă candidatură la președinția SUA.

Până atunci însă, Georgia rămâne statul unde, cel mai probabil, se va organiza un nou tur de scrutin care să desemneze senatorul acestui stat, între democratul Raphael Warnock, actualul deținător al mandatului, și republicanul Herschel Walker.

Sfatul unui republican către candidatul partidului la Senat: "Să-i spuneți lui Trump să nu se apropie de Georgia!"

În acest context, viceguvernatorul statului i-a dat următorul sfat lui Walker.

"Să-i spuneți lui Donald Trump să nu se apropie Georgia timp de patru săptămâni. El (Trump) este toxic, nu ar face nimic pentru a ajuta campania (...) Și l-aș suna pe Ron DeSantis și i-aș cere să vină în Georgia cât de des poate în următoarele patru săptămâni.

Asta ar fi o rețetă câștigătoare pentru Herschel Walker", a estimat Duncan.

Un alt republican care sugerează public partidului să ia distanță față de Trump este Michael Lawler, ales în Camera Reprezentanților, în statul New York.

"Mi-ar plăcea să văd partidul că merge înainte. Cred că atunci când ești concentrat pe viitor nu poți merge atât de mult în trecut (...) În cele din urmă, alegătorii vor decide ce doresc să facă, iar fostul președinte va decide, la rândul său, ce vrea să facă", a declarat Lawler la CNN.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close