Antena 3 CNN International News Risc mare de conflict între SUA și Rusia, avertizează ambasadorul Moscovei la Washington

Risc mare de conflict între SUA și Rusia, avertizează ambasadorul Moscovei la Washington

Statele Unite poartă un război "prin intermediar" împotriva Rusiei iar riscul unei ciocniri între cele două țări este mare, declară ambasadorul rus la Washington.

Risc mare de conflict între SUA și Rusia, avertizează ambasadorul Moscovei la Washington
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    23 Dec 2022   •   15:44

"În prezent, nimeni nu ascunde adevăratele obiective ale politicii Casei Albe față de noi.

Pe toate canalele de televiziune, comentatorii politici vorbesc despre nevoia de a intensifica războiul american prin intermediar împotriva Federației Ruse", a spus Anatoli Antonov (foto) într-un interviu pentru agenția rusă TASS, citat de CNN.

"Permiteți-mi să vă reamintesc că un război prin intermediar înseamnă un război prin agent, un război la distanță.

Asta fac în prezent americanii pe teritoriul ucrainean. Subliniem că riscul unui conflict între cele două mari puteri este unul mare", a continuat el.

"Din cauza cercurilor de putere locale (americane, n.r.), care sunt obsedate să pună pe Rusia ștampila de 'proscris internațional', situația dialogului ruso-american este comparabilă cu o eră glaciară", a estimat diplomatul rus, care s-a plâns că ambasada sa este forțată să lucreze într-o "atmosferă de ostilitate și neîncredere".

Potrivit lui Antonov, dialogurile din timpul vizitei președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în SUA demonstrează că nici actuala administrație americană, nici Kievul nu sunt "gata pentru pace".

"Accentul este pe război, pe moartea soldaților obișnuiți, pe legarea, în continuare, a regimului ucrainean de nevoile Statelor Unite", a acuzat el.

Ambasadorul rus se plânge de comunicarea cu Administrația Biden dar admite că SUA nu vor ruperea totală a relațiilor

"Comunicarea cu reprezentanții Administrației este sporadică, în principal prin telefon şi prin email. Nu sunt semnale că Washingtonul vrea să caute soluții diplomatice pentru normalizarea relaților bilaterale.

Ne invită la Departamentul de Stat sau ne sună doar pentru a ne aduce la cunoștință un nou demers sau pentru a ne înmâna note de protest (...)

În același timp, trebuie să admitem că americanii nu vor o întrerupere totală a relațiilor. Încearcă să controleze criza, înțeleg consecințele pașilor excesivi, mai ales că vorbim de principalele două puteri nucleare.

Ei înțeleg că este imposibil să fie găsite răspunsuri la provocările globale fără Rusia", a conchis Anatoli Antonov.

×
Subiecte în articol: Anatoli Antonov SUA Rusia conflict
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close