Antena 3 International News A murit Robert Durst, milionarul criminal, portretizat într-un documentar HBO. Anul trecut fusese condamnat pe viață

A murit Robert Durst, milionarul criminal, portretizat într-un documentar HBO. Anul trecut fusese condamnat pe viață

de Adrian Iclozan    |    10 Ian 2022   •   23:02
A murit Robert Durst, milionarul criminal, portretizat într-un documentar HBO. Anul trecut fusese condamnat pe viață
Sursa foto: cnn.com

Robert Durst, milionarul după crimele căruia HBO a realizat documentarul "The Jinx", a murit într-un spital penitenciar din California, anunță CNN.

Vestea decesului a venit de la Dick DeGuerin, avocatul lui Durst.

Acesta, în vârstă de 78 de ani, a murit din cauze naturale, luni dimineața, la ora locală 06:44, după cum a precizat autoritatea penitenciarelor din California.

O autopsie urmează să stabilească în mod exact cauzele decesului.

Condamnat la închisoare pe viață fără posibilitatea eliberării condiționate, Durst era tratat în spital după ce a fost diagnosticat cu Covid-19 în luna octombrie, anul trecut.

Fostul magnat imobiliar suferea și de alte afecțiuni, între care un cancer la vezica urinară.

Lui Durst i se atribuie trei crime: Kathie McCormack Durst, prima sa soție, dispărută în 1982, Susan Berman, jurnalistă, scriitoare și confidenta lui Durst, care urma să-l denunțe, și Morris Black, un vecin din Galveston, Texas, care l-a identificat pe milionar în timp ce acesta se ascundea de autorități, deghizat în femeie.

Milionarul a invocat legitima apărare și a fost achitat de uciderea lui Black, căruia s-a stabilit ulterior că i-a dezmembrat cadavrul.

Durst a primit condamnarea pe viață pentru uciderea lui Berman.

În noiembrie 2021, procurorii l-au pus sub acuzare și pentru uciderea primei sale soții.

Condamnat pentru uciderea jurnalistei care urma să dezvăluie adevărul despre dispariția soției sale

Ancheta a stabilit iar instanța de judecată a decis că Durst a ucis-o în anul 2000 pe Berman pentru a o împiedica să relateze cum multimilionarul și-a ucis soția.

Berman a jucat rolul de purtător de cuvânt pentru Durst atunci când acesta a fost suspectat de autorități în cazul dispariției soției sale.

Durst a negat acuzațiile. După sentința pronunțată vineri, avocatul său a anunțat că intenționează să facă apel.

Condamnatul a fost caracterizat de procurori drept un "psihopat narcisist".

După verdictul pronunțat în septembrie, familia lui Kathleen McCormack a dat publicității o scrisoare în care solicită procurorilor să-l pună sub acuzare pe Durst și pentru moartea soției sale.

"Sistemul judiciar din Los Angeles a făcut dreptate familiei Berman. Este timpul ca sistemul judiciar din Westchester County, New York, să facă același lucru pentru familia McCormak", se spune în scrisoare.

Arestat în 2015, după ce și-a recunoscut crimele într-o secvență din documentarul polițist

Membru renegat al uneia dintre cele mai bogate dinastii imobiliare din New York, Robert Durst a fost diagnosticat cu cancer la vezica urinară.

Sănătatea i s-a deteriorat după documentarul "The Jinx", realizat de HBO.

Durst a fost arestat în 2015, în noaptea dinaintea difuzării ultimului episod din documentarul "The Jinx".

În secvențele difuzate, el poate fi auzit murmurând în timp ce, aparent, credea că vorbește singur: "Ce dracu' am făcut? I-am omorât pe toți, bineînțeles".

Fratele său, Douglas Durst, care a depus mărturie la proces, a declarat în fața judecătorului: "Cred că (lui Robert) i-ar plăcea să mă ucidă".

×
Subiecte în articol: Robert Durst deces
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
x close