Antena 3 CNN International News România rezumată la legenda lui Dracula, de către o televiziune din Coreea de Sud. „Ne cerem scuze"

România rezumată la legenda lui Dracula, de către o televiziune din Coreea de Sud. „Ne cerem scuze"

O televiziune Coreea de Sud a făcut mai multe comentarii considerate ofensatoare, în cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

România rezumată la legenda lui Dracula, de către o televiziune din Coreea de Sud. „Ne cerem scuze"
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    25 Iul 2021   •   19:24

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo este o aventură plăcută cu sportivi musculoși și radianți care merg cu mândrie în Parada Națiunilor - și în inimile noastre.

Spectacolul destinat televiziunii este, pentru unii spectatori, un mod de a afla mai multe despre țări și sportivi cu care sunt mai puțin familiarizați. 

Dar, încercând să remedieze acest decalaj de cunoștințe, o televiziune sud-coreeană a eșuat spectaculos, punctând o serie de stereotipuri jignitoare pentru a descrie mai multe țări.

Când sportivii din Haiti au intrat pe stadion, o burtieră postată pe ecran, de rețeaua MBC din Coreea de Sud, avea scris: „Situația politică este în ceață în privința asasinării președintelui”.

Când au intrat sportivi sirieni, MBC a difuzat o legburtieră care spunea: „Resurse subterane bogate; un război civil care se desfășoară de 10 ani”.

Un alt titlu MBC a descris Insulele Marshall drept „odată un loc de testare nucleară pentru SUA”. Și când sportivii ucraineni au intrat în paradă, MBC a arătat o imagine a dezastrului de la Cernobîl - cel mai grav accident nuclear din lume.

Când Italia a defilat, radiodifuzorul a transmis imaginea unei pizza. Pentru Norvegia, a fost prezentat un file de somon. 

O imagine a lui Dracula a fost folosită pentru Team România. Și pentru echipa El Salvador, o țară în care Bitcoin are curs legal, a fost prezentată o imagine care reprezintă criptomoneda.

Gafele televiziunii au dus la un potop de critici în mediul online, un utilizator sud-coreean de Twitter scriind: „Cum ar fi dacă Coreea de Sud ar fi introdusă drept țara dezastrului feribotului Sewol?”

Sâmbătă, MBC a emis scuze oficiale „țărilor în cauză și spectatorilor noștri”.

"Imaginile și burtierele sunt destinate să faciliteze spectatorii să înțeleagă rapid țările care intră în timpul ceremoniei de deschidere", se arată în comunicat.

"Cu toate acestea, admitem că a existat o lipsă de considerație pentru țările în cauză, iar inspecția nu a fost suficient de aprofundată. Este o greșeală inexcusabilă".

×
Subiecte în articol: coreea de sud Tokyo
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close