Antena 3 CNN International News Rusia începe "jocuri de război" în Golful Oman cu doi dintre cei mai importanți aliați ai săi

Rusia începe "jocuri de război" în Golful Oman cu doi dintre cei mai importanți aliați ai săi

China, Iranul și Rusia încep exerciții militare comune în Golful Oman.

Rusia începe "jocuri de război" în Golful Oman cu doi dintre cei mai importanți aliați ai săi
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    15 Mar 2023   •   12:39

Anunțul a fost făcut de Ministerul chinez al Apărării într-un comunicat în care se menționează că operațiunile militare încep miercuri. 

Exercițiile care implică armatele celor trei țări se vor desfășura până duminică, potrivit documentului citat de CNN.

Ministerul chinez mai arată că noile manevre militare se bazează pe exercițiile maritime comune desfășurate în 2019 și 2022 de cele trei națiuni.

CNN amintește că Beijingul a evocat un parteneriat "fără limite" cu Moscova și a aprofundat legăturile diplomatice și economice dintre cele două țări pe parcursul războiului purtat de Rusia în Ucraina.

Citește și: China a găsit scuza perfectă pentru a livra arme Rusiei: "Și SUA vând arme în Taiwan"

Oficialii occidentali și-au exprimat anterior îngrijorarea că statul comunist ar putea lua în considerare posibilitatea de a oferi Rusiei asistență militară letală, o perspectivă negată de Beijing.

Între timp, parteneriatul în domeniul Apărării între Moscova și Teheran s-a intensificat în ultimul an, pe măsură ce nevoia Rusiei de ajutor militar a crescut, în contextul războiului din Ucraina.

Foto: nave de război din Iran, Rusia și China participă la un exercițiu militar în Oceanul Indian, în luna ianuarie 2022

×
Subiecte în articol: Rusia China Iran Golful Oman
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close