Antena 3 CNN International News Rusia neagă că ar fi transmis un răspuns scris către SUA: ”A existat o confuzie”

Rusia neagă că ar fi transmis un răspuns scris către SUA: ”A existat o confuzie”

Kremlinul a declarat marți că a existat o „confuzie” cu privire la răspunsul adresat Statelor Unite cu privire la criza din Ucraina, pe măsură ce eforturile diplomatice de a descuraja o invazie rusă s-au accelerat.

Rusia neagă că ar fi transmis un răspuns scris către SUA: ”A existat o confuzie”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    01 Feb 2022   •   15:50

Oficialii Departamentului de Stat au confirmat că au ”primit un răspuns scris din partea Rusiei” la documentul cu propuneri pe care SUA l-au trimis săptămâna trecută la Kremlin cu privire la modul de atenuare a tensiunilor și de a deschide calea pentru continuarea discuțiilor de securitate.

În respectivul document, SUA își exprima poziția cu privire la cerințele Rusiei pentru securitate.

Marți, însă, Kremlinul a spus că Rusia nu a trimis încă ”răspunsul principal” către SUA. ”A existat o confuzie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o conferință telefonică.

”Corespondența rusă a privit o problemă diferită. Răspunsul principal pe această problemă nu a fost predat, este încă în curs de pregătire”, a explicat Peskov.

Pe 17 decembrie 2021, Ministerul rus de Externe a lansat un proiect de acord privind garanțiile de securitate între Rusia și Statele Unite și un proiect de acord privind asigurarea securității Rusiei și a statelor membre NATO. Măsurile propuse includ garanții că NATO nu va avansa spre est, inclusiv prin aderarea Ucrainei și a altor țări la alianță, precum și nedesfășurarea de arme ofensive periculoase, inclusiv nucleare. Occidentul susține că discuția are ca scop prevenirea unei presupuse invazii rusești a Ucrainei.

Pe 26 ianuarie, SUA și NATO au predat Rusiei răspunsurile lor scrise. Partea SUA a cerut să păstreze secretul conținutului acelor documente. Cu toate acestea, secretarul de stat al SUA Antony Blinken și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au vorbit public despre principalele prevederi ale documentului, spunând că Occidentul nu a făcut concesii cu privire la preocupările de bază ale Rusiei, ci a subliniat domeniile negocierilor ulterioare.

×
Subiecte în articol: răspuns scris confuzie
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close