Antena 3 CNN International News Rusia anunță vizita unui înalt oficial ONU la Moscova, după eșecul lui Antonio Guterres

Rusia anunță vizita unui înalt oficial ONU la Moscova, după eșecul lui Antonio Guterres

Secretarul general adjunct al ONU pentru Afaceri Umanitare intenționează să viziteze Moscova la începutul lunii iunie pentru a discuta despre situația din Ucraina.

Rusia anunță vizita unui înalt oficial ONU la Moscova, după eșecul lui Antonio Guterres
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    26 Mai 2022   •   13:09

Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt al misiunii ruse la ONU, citat de agenția Tass, notează CNN.

Potrivit sursei citate, Martin Griffiths (foto, centru) merge la Moscova pentru a continua dialogul început în timpul vizitei sale anterioare în capitala rusă și pentru a discuta "întregul spectru al asistenței umanitare" pentru Ucraina.

Griffiths a mai fost la Moscova la începutul lunii aprilie.

Vizita anterioară a oficialului ONU s-a dorit o tentativă de a facilita o încetare a focului pe considerente umanitare, Griffiths fiind însărcinat de Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, să discute cu ambele părți în conflict.

Un alt oficial de rang înalt al ONU, secretarul general al Conferinței Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare, Rebeca Grynspan, va vizita Moscova pentru a discuta despre exportul de îngrășăminte rusești.

În ultimele luni, prețul îngrășămintelor a crescut, în contextul problemelor întâmpinate de exporturile din Rusia, afectate de sancțiunile impuse de Occident. 

Producția din Europa a scăzut, de asemenea, din cauza creșterii prețului gazelor naturale, un ingredient-cheie în fabricarea îngrășămintelor pe bază de azot.

Tass, citată de CNN, amintește că Andrei Rudenko, adjunctul ministrului rus de externe, a declarat miercuri că rezolvarea problemei alimentare "necesită o abordare cuprinzătoare" și a cerut ridicarea sancțiunilor asupra exporturilor și tranzacțiilor financiare rusești, Moscova urmând să ridice, la rândul său, blocada asupra porturilor ucrainene.

×
Subiecte în articol: Rusia Antonio Guterres Martin Griffiths
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close