Antena 3 CNN International News Secretarul General al ONU anunță cât va mai dura războiul din Ucraina, după discuția cu Vladimir Putin

Secretarul General al ONU anunță cât va mai dura războiul din Ucraina, după discuția cu Vladimir Putin

Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a făcut o prognoză neliniștitoare în privința războiului din Ucraina, după ce a purtat la Moscova discuții cu președintele Vladimir Putin și cu ministrul de externe Serghei Lavrov.

Secretarul General al ONU anunță cât va mai dura războiul din Ucraina, după discuția cu Vladimir Putin
Sursa foto: Hepta.ro
de Adrian Iclozan    |    28 Apr 2022   •   09:28

Joi, Guterres se află în Ucraina, pentru dialoguri cu președintele Volodimir Zelenski și ministrul de externe Dmitro Kuleba.

"Războiul din Ucraina va continua până când Rusia va decide să-i pună capăt", a spus Guterres, miercuri, la emisiunea lui Anderson Cooper de la CNN.

"Războiul nu se va încheia în urma unor întâlniri. Războiul se va încheia atunci când Federația Rusă va decide să-i pună capăt și atunci când va exista – după o încetare a focului – o posibilitate de acord politic serios.

Putem să ne întâlnim oricât de mult, dar nu asta va pune capăt războiului", a estimat el.

Marți, Secretarul General al ONU a călătorit la Moscova pentru a discuta cu Vladimir Putin "propuneri de asistență umanitară și de evacuare a civililor" din zonele de conflict, mai exact din orașul asediat Mariupol.

Putin a fost de acord "în principiu" să permită ONU și Comitetului Internațional pentru Crucea Roșie să ajute la evacuarea celor baricadați în uzina Azovstal, ultimul bastion al apărării ucrainene din oraș, notează CNN.

Guterres vrea o  "anchetă independentă" asupra crimelor de la Bucha

Întrebat ce rol intenționează să joace ONU în investigațiile asupra crimelor de război comise de forțele ruse în orașul Bucha, Guterres a făcut apel la o "anchetă independentă".

Kremlinul a negat orice implicare în crimele în masă comise împotriva civililor din Ucraina și a acuzat, la rândul său, fără a furniza dovezi, că imaginile cu cadavre zăcând pe străzile din Bucha ar fi "false".

Dovezi privind gropile comune cu cadavre de civili în orașele Bucha și Borodianka au continuat să apară de la începutul lunii aprilie, în urma retragerii forțelor ruse din regiunea Kiev.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close