Antena 3 CNN International News "Șansa Moscovei, autolichidarea sau scufundarea!" | Ucraina jubilează după ce a lovit cu rachete Cartierul General al Flotei ruse la Marea Neagră

"Șansa Moscovei, autolichidarea sau scufundarea!" | Ucraina jubilează după ce a lovit cu rachete Cartierul General al Flotei ruse la Marea Neagră

Oficialii de la Kiev au făcut primele comentarii după atacul cu rachete ucrainene care a vizat, vineri, sediul din Sevastopol al Flotei ruse la Marea Neagră.

"Șansa Moscovei, autolichidarea sau scufundarea!" | Ucraina jubilează după ce a lovit cu rachete Cartierul General al Flotei ruse la Marea Neagră
Sursa foto: Profimedia Images
de Adrian Iclozan    |    22 Sep 2023   •   17:38

Oleksii Danilov, secretarul Consiliului pentru Securitate și Apărare Națională al Ucrainei, a avertizat Rusia că "are două opțiuni pentru viitorul flotei sale navale: autolichidarea, voluntară sau forțată".

El a adăugat că "cea mai bună și mai sigură cale de a păstra integritatea complexului imobiliar și economic din Sevastopol și din zonele înconjurătoare" este "scufundarea voluntară" a flotei ruse, notează CNN.

Mykola Oleșciuk, comandantul Forțelor Aeriene ale Ucrainei, a postat pe Telegram următorul mesaj:

"Am promis că (valul de lovituri) va continua... Așa că, în timp ce ocupanții se recuperează în Melitopol iar sirenele de raid aerian încă se aud în Sevastopol, aș dori să le mulțumesc, încă o dată, piloților Forțelor Aeriene!"

Citește și: Ucraina a atacat cu rachete Cartierul General al Flotei ruse la Marea Neagră | Portul Sevastopol, acoperit de fumul exploziilor

Refat Ciubarov, președintele organismului de reprezentare a tătarilor din Crimeea, le-a mulțumit celor implicați în operațiunea de eliberare a peninsulei.

"Prietenii care mă felicită de ziua mea de naștere îmi scriu că loviturile de astăzi asupra celor mai importante obiective militare ale barbarilor ruși din Crimeea reprezintă un cadou din partea Forțelor de Apărare ucrainene", a declarat Ciubarov, care în prezent activează în teritoriul controlat de Ucraina.

TASS: Resturi împrăștiate pe sute de metri în Sevastopol, după atacul ucrainean

Ucraina a lansat, vineri, pe timp de zi, un atac cu rachete asupra sediului central al Flotei ruse la Marea Neagră, situat în Sevastopol.

Agenția rusă de stat TASS a relatat că, în urma bombardamentelor, resturile au fost "împrăștiate pe sute de metri" și că numeroase ambulanțe și echipaje de pompieri au fost mobilizate la fața locului.

Un soldat rus a fost dat dispărut în urma loviturilor ucrainene cu rachete la Sevastopol, a anunțat, vineri, Ministerul rus al Apărării.

Guvernatorul numit de Moscova în oraș, Mihail Razvojaev, a avertizat pe Telegram asupra unor noi posibile atacuri dar a revenit cu un nou mesaj în care a anunțat că "pericolul nu mai există".

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close