Antena 3 CNN International News Scandalul tancurilor Leopard pentru Ucraina îl doboară pe ministrul Apărării din Germania | S-a oferit să trimită Kievului căști militare

Scandalul tancurilor Leopard pentru Ucraina îl doboară pe ministrul Apărării din Germania | S-a oferit să trimită Kievului căști militare

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a demisionat, pe fondul reacțiilor negative, interne și internaționale, cu privire la prestația sa în guvernul de la Berlin, în contextul războiului din Ucraina.

Scandalul tancurilor Leopard pentru Ucraina îl doboară pe ministrul Apărării din Germania | S-a oferit să trimită Kievului căști militare
Sursa foto: hept
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Ian 2023   •   15:19

Într-o declarație, Lambrecht (foto) a acuzat "concentrarea discuțiilor din spațiul public" asupra persoanei sale, situație de natură să afecteze "relatările obiective despre forțele armate germane și problemele de politică de securitate în interesul cetățenilor".

"Astfel, am decis să demisionez din funcția de ministru", arătat ea.

Lambrecht s-a confruntat cu critici din ce în ce mai mari, în contextul în care Germania este supusă unei presiuni crescânde pentru a spori sprijinul militar pentru Ucraina.

Acest sprijin a fost nesemnificativ în comparație cu sprijinul altor aliați occidentali, în perioada mandatului său de ministru, comentează CNN.

Fostul ministru german s-a oferit să ajute Ucraina cu 5.000 de căști militare

Sursa citată amintește că, la izbucnirea războiului din Ucraina, Lambrecht s-a angajat să livreze 5.000 de căști ca asistență militară Ucrainei.

La momentul respectiv, prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a numit acest angajament drept "o glumă".

Cu toate acestea, cancelarul german Olaf Scholz a susținut-o pe Lambrecht în decembrie anul trecut, numind-o "un ministru de primă clasă".

De asemenea, Scholz și-a reiterat, luna aceasta, sprijinul pentru ministrul Apărării și spus că Germania nu va livra, "de una singură", tancuri Leopard Ucrainei.

Demisia lui Lambrecht vine cu câteva zile înainte de întâlnirea de nivel înalt anunțată pentru vineri la baza americană Ramstein din Germania, unde se va discuta sprijinul suplimentar pentru Ucraina.

×
Subiecte în articol: Christine Lambrecht tancuri leopard Ucraina
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close