Antena 3 CNN International News Secretarul american al Trezoreriei s-a dus în vizită neanunțată la Kiev | La cât se ridică noul ajutor financiar al SUA pentru Ucraina

Secretarul american al Trezoreriei s-a dus în vizită neanunțată la Kiev | La cât se ridică noul ajutor financiar al SUA pentru Ucraina

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a făcut o călătorie neanunțată la Kiev pentru a reafirma sprijinul "de neclintit" al Statelor Unite pentru poporul ucrainean.

Secretarul american al Trezoreriei s-a dus în vizită neanunțată la Kiev | La cât se ridică noul ajutor financiar al SUA pentru Ucraina
Sursa foto: Twitter @Nexta_tv
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Feb 2023   •   20:08

Chiar Yellen a semnalat, luni, vizita pe contul său Twitter.

"În urma vizitei președintelui american, mă aflu la Kiev pentru a reafirma angajamentul nostru de nezdruncinat față de Ucraina, pentru a discuta despre modalitățile prin care putem continua sprijinul nostru - inclusiv prin asistență economică - și pentru a aduce un omagiu curajului poporului ucrainean, la un an de la invazia neprovocată a Rusiei", a scris ea, alături de o fotografie care o surprinde în capitala ucraineană.

Potrivit Secretarului Trezoreriei, SUA nu pot permite ca Ucraina să piardă războiul din motive economice, după ce și-a demonstrat capacitatea de a învinge pe câmpul de luptă.

Citește șiPutin invocă potențialul nuclear al NATO în așteptarea armelor din China

"Rezistența militară a Ucrainei depinde de un guvern care poate funcționa eficient, precum și de o economie stabilă care poate ajuta la finanțarea eforturilor de apărare pe termen lung.

Prin fortificarea 'frontului intern', asistența noastră economică ajută apărarea robustă a Ucrainei în prima linie împotriva Rusiei", susține Janet Yellen.

La Kiev, oficialul american s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, având pe agendă și o discuție cu prim-ministrul Denis Șmîhal.

CNN îl citează pe un oficial al Departamentului Trezoreriei, care a precizat că în timpul vizitei la Kiev, Yellen a anunțat cel mai recent transfer în valoare de 1,25 miliarde de dolari sub formă de asistență economică și bugetară americană către Ucraina.

×
Subiecte în articol: Janet Yellen Kiev
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close