Antena 3 CNN International News Secretarul General al NATO a ajuns în Ucraina | Radu Tudor: "O reasigurare de sprijin până la victoria finală în fața Rusiei"

Secretarul General al NATO a ajuns în Ucraina | Radu Tudor: "O reasigurare de sprijin până la victoria finală în fața Rusiei"

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a ajuns în Ucraina, în prima sa vizită în această țară de la începutul conflictului militar declanșat de Rusia.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Apr 2023   •   12:15

Stoltenberg a sosit, joi, în centrul Kievului, relatează CNN.

În cadrul unei ceremonii, el a adus un omagiu ucrainenilor căzuți în lupta cu forțele de invazie.

Ulterior, șeful NATO a urcat într-o mașină și a plecat pentru a se întâlni cu oficialitățile ucrainene.

Alianța Nord-Atlantică a furnizat Ucrainei un sprijin crucial de la declanșarea invaziei ruse, constând în armament și muniție, numeroase state membre primind și refugiați.

Citește și: "Veste uriașă din Ucraina! Se află deja acolo!" Radu Tudor, detalii de ultimă oră despre contraofensiva Kievului

Războiul a determinat, de asemenea, transformarea alianței militare, care are în prezent 31 de membri și și-a dublat granița cu Rusia, după aderarea Finlandei.

"Majoritatea vizitelor întreprinse în Ucraina de demnitari din Occident au fost anunțate și s-au publicat imagini ale evenimentelor după ce acestea au avut loc. S-a procedat astfel din rațiuni de securitate. Știm bine, Ucraina este o țară agresată, aflată în plin război. Mesajul pe care îl dă Secretarul General al NATO este unul de solidaritate, înaintea contraofensivei de la care se speră eliberarea teritoriului ucrainean sub ocupație în urma invaziei rusești.

Ceea ce vedem acum este un mesaj politic de angajament deplin, o reasigurare că foarte multe țări democratice vor continua să susțină Ucraina până la victoria finală, până la eliberarea teritoriului național și recâștigarea integrității teritoriale. Jens Stoltenberg spunea că 'nu putem să-i permitem lui Putin să câștige acest război brutal și ilegal, pentru că ar putea să meargă mai departe și să invadeze și alte țări.

Secretarul General al NATO face exact ce trebuie în acest moment. În următoarele ore va exista o reuniune la Ramstein (în Germania), unde cele 50 de state care sprijină Ucraina vor anunța un nou pachet militar și financiar pentru această țară.

Contraofensiva va însemna, cu siguranță, un pas înainte, în eliberarea acestei țări și în înfrângerea Rusiei. Din punct de vedere militar, președintele Zelenski, ministrul Apărării, comandantul forțelor armate colaborează în mod direct cu omologii lor din statele partenere. Sprijinul militar pentru Ucraina se desfășoară exact cum a fost planificat", a spus la Antena 3 CNN analistul militar Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: Jens Stoltenberg Ucraina Kiev radu tudor
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close