Antena 3 CNN International News Șeful CIA vorbește despre locul unde se află Evgheni Prigojin și spune că liderul Wagner nu va putea evita răzbunarea lui Vladimir Putin

Șeful CIA vorbește despre locul unde se află Evgheni Prigojin și spune că liderul Wagner nu va putea evita răzbunarea lui Vladimir Putin

Directorul Agenției Centrale de Informații (CIA) din SUA, William Burns, a comentat ultima apariție video a șefului Wagner, în care acesta critică operațiunile armatei ruse în Ucraina, numindu-le "o rușine".

Șeful CIA vorbește despre locul unde se află Evgheni Prigojin și spune că liderul Wagner nu va putea evita răzbunarea lui Vladimir Putin
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iul 2023   •   13:18

Prigojin a fost filmat pe semiîntuneric într-un video menit să arate că șeful Wagner s-ar afla în compania luptătorilor săi care au ajuns în Belarus.

William Burns (foto) crede, la rândul său, că Prigojin se află în Belarus, așa cum pare să indice recentul videoclip.

"S-a mișcat un pic. Cred că a fost în Minsk în ultima vreme. Nu sunt sigur că are vreun plan de a se retrage în suburbiile capitalei belaruse, dar a petrecut ceva timp și în Rusia", a spus șeful CIA la Forumul de securitate Aspen, desfășurat în statul american Colorado.

Citește și: Evgheni Prigojin se întoarce! Deocamdată, doar într-un clip video în care critică armata rusă 

În contextul rebeliunii armate pe care liderul Wagner a inițiat-o și apoi a oprit-o, Burns l-a numit pe președintele rus Vladimir Putin "apostolul suprem al răzbunării".

El a mărturisit că ar fi "surprins" dacă Prigojin va scăpa de o viitoare pedeapsă a liderului de la Kremlin.

"Ceea ce vedem este un dans foarte complicat. Putin este o persoană care crede, în general, că răzbunarea se servește cel mai bine rece. Din experiența mea, Putin este apostolul suprem al răzbunării, așa că aș fi surprins dacă Prigojin va scăpa de o viitoare pedeapsă", a estimat directorul agenției americane de spionaj.

"Dacă aș fi în locul lui Prigojin, nu mi-aș concedia degustătorul", a conchis el, citat de CNN.

Spusele sale se fac ecoul unei avertizări făcute, săptămâna trecută, chiar de președintele SUA.

Joe Biden a spus atunci că, în locul lui Prigojin, ar fi atent "la ce mănâncă".

Potrivit unui relatări BBC, Burns a confirmat la eveniment că agenția sa a știut în prealabil despre revolta Wagner.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close