Antena 3 CNN International News Șeful Wagner s-a filmat lângă un tanc în Bahmut și i-a transmis un mesaj lui Zelenski | "Întreaga lume va tremura!"

Șeful Wagner s-a filmat lângă un tanc în Bahmut și i-a transmis un mesaj lui Zelenski | "Întreaga lume va tremura!"

Șeful companiei militare private rusești Wagner a filmat un nou mesaj video în interiorul orașului Bahmut, în fața unui tanc-monument situat în partea de est a localității.

Șeful Wagner s-a filmat lângă un tanc în Bahmut și i-a transmis un mesaj lui Zelenski | "Întreaga lume va tremura!"
Sursa foto: Twitter @WarMonitors / hepta
de Adrian Iclozan    |    08 Mar 2023   •   14:44

Evgheni Prigojin a respins afirmațiile ucrainenilor, potrivit cărora mercenarii Wagner ar fi suferit pierderi grele și că sunt aproape de a fi eliminați, ca forță de luptă.

"Vom cuceri această frontieră cu demnitate", a spus Prigojin.

"Ministrul (rus) al Apărării v-a spus că, după capturarea Bahmut, se va deschide spațiul operațional. Iar lumea încă nu s-a confruntat cu armata rusă, care este bine pregătită, cu acele unități care nu au intrat încă în luptă, dotate cu toate armele moderne posibile.

Aceste forțe așteaptă să intre în luptă la momentul oportun, imediat după deschiderea spațiului operațional de către Wagner (...) Atunci întreaga lume va tremura", a adăugat el.

Citește și: A fost cândva... Bahmut | Primele imagini cu oraşul distrus în totalitate de ruşi

Prigojin i s-a adresat, de asemenea, președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. 

"O singură rugăminte: scoateți (din oraș) bătrânii și copiii. Și (trimiteți) aici unități normale pregătite de luptă. Trebuie să ne ocupăm de voi aici, acum", a avertizat el.

Miercuri dimineață, șeful Wagner a distribuit un clip audio pe Telegram, susținând că partea de est din Bahmut se află în prezent sub controlul mercenarilor săi, relatează CNN, precizând că nu a putut confirma în mod independent afirmația lui Prigojin.

Oficialii militari ucraineni au transmis, la rândul lor, că au provocat în ultimele 24 de ore pierderi grele forțelor ruse care luptă la Bahmut.

Zelenski a dezvăluit la CNN motivul pentru care ucrainenii apără cu disperare orașul Bahmut

Președintele ucrainean a explicat, într-un interviu pentru CNN, motivul pentru care armata sa nu renunță la Bahmut, deși apărarea acestui obiectiv a provocat mari pierderi de ambele părți iar orașul este, practic, distrus.

Într-un dialog cu realizatorul CNN Wolf Blitzer, Volodimir Zelenski a arătat că motivațiile rușilor și ucrainenilor în Bahmut sunt diferite.

"Înțelegem ce vrea să obțină Rusia acolo. Rusia are nevoie de cel puțin o victorie, o mică victorie, obținută chiar și prin distrugerea întregului oraș, prin uciderea tuturor civililor din Bahmut.

Au nevoie să-și pună steagul acolo (...) pentru a mobiliza societatea lor, pentru a crea această idee, că au o armată puternică.

Pentru noi, (obiectivul) este diferit. Este o chestiune tactică. După Bahmut, (rușii) ar putea merge mai departe. Ar putea merge la Kramatorsk, ar putea merge la Sloviansk, ar fi un drum deschis pentru ruși către alte orașe din Ucraina, în direcția Donețk", a spus Zelenski.

"De aceea băieții noștri rezistă acolo", a adăugat el.

Foto principală: șeful Wagner, Evgheni Prigojin, lângă tancul rusesc din Bahmut (stânga) și artieriști ucraineni într-o poziție pe linia frontului, în apropiere de oraș (dreapta)

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close