Antena 3 CNN International News Volodimir Zelenski a dezvăluit la CNN motivul pentru care ucrainenii apără cu disperare orașul Bahmut

Volodimir Zelenski a dezvăluit la CNN motivul pentru care ucrainenii apără cu disperare orașul Bahmut

Președintele ucrainean a explicat, într-un interviu pentru CNN, motivul pentru care armata sa nu renunță la Bahmut, deși apărarea acestui obiectiv a provocat mari pierderi de ambele părți iar orașul este, practic, distrus.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Mar 2023   •   13:04

Într-un dialog cu realizatorul CNN Wolf Blitzer, Volodimir Zelenski a arătat că motivațiile rușilor și ucrainenilor în Bahmut sunt diferite.

"Înțelegem ce vrea să obțină Rusia acolo. Rusia are nevoie de cel puțin o victorie, o mică victorie, obținută chiar și prin distrugerea întregului oraș, prin uciderea tuturor civililor din Bahmut.

Au nevoie să-și pună steagul acolo (...) pentru a mobiliza societatea lor, pentru a crea această idee, că au o armată puternică.

Pentru noi, (obiectivul) este diferit. Este o chestiune tactică. După Bahmut, (rușii) ar putea merge mai departe. Ar putea merge la Kramatorsk, ar putea merge la Sloviansk, ar fi un drum deschis pentru ruși către alte orașe din Ucraina, în direcția Donețk", a spus Zelenski.

Citește și: "Îi vom găsi pe criminali!" | Zelenski promite dreptate pentru prizonierul executat de ruși după ce a spus "Slava Ukraini"

"De aceea băieții noștri rezistă acolo", a adăugat el.

Președintele ucrainean a insistat că responsabilii militari de la Kiev sunt uniți în menținerea apărării orașului, după ce, la capătul mai multor săptămâni de atacuri rusești susținute, Bahmut a ajuns în pragul capturării de către trupele Moscovei.

Asaltul trupelor de mercenari Wagner, care s-a accelerat în ultimele zile, a forțat mii de oameni să părăsească Bahmut și a distrus infrastructura locală.

Însă apărarea organizată de ucraineni a întârziat progresele Rusiei.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close