Antena 3 CNN International News Șeful trupelor terestre din Ucraina s-a dus la Bahmut: "Cea mai intensă etapă a luptei este în curs de desfășurare"

Șeful trupelor terestre din Ucraina s-a dus la Bahmut: "Cea mai intensă etapă a luptei este în curs de desfășurare"

Comandantul Forțelor Terestre ucrainene, general-colonelul Oleksandr Sirski, s-a întors în orașul Bahmut.

Șeful trupelor terestre din Ucraina s-a dus la Bahmut: "Cea mai intensă etapă a luptei este în curs de desfășurare"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Mar 2023   •   12:27

Potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, generalul a luat decizii "menite să consolideze capacitățile de descurajare și de înfrângere a inamicului și să rezolve problemele care împiedică îndeplinirea eficientă a misiunilor de luptă".

"Cea mai intensă fază a bătăliei pentru Bahmut este în curs de desfășurare. Situația este în mod constant dificilă. Inamicul suferă pierderi semnificative umane, de armament și echipamente militare, dar continuă să desfășoare acțiuni ofensive (...)

Luăm în considerare toate scenariile posibile și vom acționa în mod adecvat la situația actuală", a spus Oleksandr Sirski.

La rândul său, Serhii Cerevatîi, purtătorul de cuvânt al Grupării Est a Forțelor Armate ucrainene, a declarat: "Vedem și controlăm acțiunile inamicului. Înțelegem direcția acțiunilor inamicului. Înțelegem planurile inamicului... Știm că avem suficiente forțe pentru a menține linia frontului".

Citește și: Șeful forțelor terestre din Ucraina: "Contraofensiva începe foarte curând!" | Radu Tudor: "Va fi o surpriză de proporții!"

Potrivit acestui oficial ucrainean, intensitatea atacurilor rusești a scăzut.

Astfel, sâmbătă au fost consemnate loc 18 atacuri ruse în tentativa de a avansa în zona Bahmut, față de până la 50 în trecutul recent.

Totuși, rușii mențin un bombardament intens, a adăugat el.

În cea mai recentă evaluare, Institutul american pentru Studiul Războiulu, ISW, afirmă că "trupele de mercenari Wagner au ocupat o parte din oraș și au efectuat o mișcare de învăluire incompletă, care nu a reușit până acum să-i convingă pe comandanții ucraineni să se retragă din 'buzunarul' Bahmut".

ISW mai arată că același lucru este valabil și pentru recentele progrese rusești în apropiere de Avdiivka.

Foto: generalul Oleksandr Sirski alături de președintele Volodimir Zelenski, într-o vizită în Izium, Ucraina, septembrie 2022

×
Subiecte în articol: Oleksandr Sirski Bahmut
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close