Antena 3 CNN Externe Șeful forțelor terestre din Ucraina: "Contraofensiva începe foarte curând!" | Radu Tudor: "Va fi o surpriză de proporții!"

Șeful forțelor terestre din Ucraina: "Contraofensiva începe foarte curând!" | Radu Tudor: "Va fi o surpriză de proporții!"

Epuizarea continuă a forțelor rusești care luptă pentru Bahmut va permite Ucrainei să treacă la contraofensivă în orașul din estul țării.

Șeful forțelor terestre din Ucraina: "Contraofensiva începe foarte curând!" | Radu Tudor: "Va fi o surpriză de proporții!"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mar 2023   •   12:59

O declarație în acest sens a fost făcută, joi, de generalul Oleksandr Sirski, comandantul forțelor terestre ucrainene.

Potrivit lui Sirski, contraofensiva va avea loc "foarte curând".

"Rușii pierd forțe semnificative (în Bahmut) și rămân fără 'combustibil'. Foarte curând, vom profita de această oportunitate, așa cum am făcut-o în trecut la Kiev, Harkov, Balaklia și Kupiansk", a spus el, referindu-se la cazurile în care trupele rusești s-au retras în fața contraofensivei ucrainene.

Sirski a mai afirmat că forțele rusești de la Bahmut, formate în principal din mercenari Wagner, încearcă în continuare să cucerească orașul cu orice preț, în ciuda pierderilor atât în efective, cât și în echipamente.

Citește și: Ce urmează după distrugerea rachetelor Kalibr în Crimeea | "Ucraina contraatacă în curând", spune analistul militar Radu Tudor

Miercuri, într-o evaluare actualizată, armata ucraineană a transmis că forța ofensivă a Rusiei se diminuează în Bahmut și în jurul acestui oraș.

"Este exact momentul în care Ucraina reușește să-și constituie o grupare de forțe terestre capabilă să efectueze o străpungere la Bahmut. Pe teritoriul Ucrainei au început să sosească tancurile Leopard germane, blindatele Bradley americane și sisteme antiaeriene cu rachete eficiente.

Multă lume s-a întrebat de ce această contraofensivă a fost amânată: pentru că gruparea aceasta de forțe trebuie pregătită, trebuie planificată, trebuie stabilită strategia cea mai bună.

În momentul de față, Ucraina are această capacitate, de a lovi invadatorii ruși din zona Bahmut. Vom vedea care va fi strategia aleasă de comandantul forțelor armate ucrainene. Probabil, va fi o surpriză de proporții pentru foarte multă lume", a spus, la Antena 3 CNN, analistul militar Radu Tudor.

Foto: militari ucraineni execută foc de artilerie cu un obuzieri 2S7 Pion howitzer către pozițiile rusești din Ceasiv Yar, în apropiere de Bahmut 

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close