Antena 3 CNN International News Șeful Statului Major Inter-Arme din SUA le dă rușilor o veste proastă legată de sistemele HIMARS

Șeful Statului Major Inter-Arme din SUA le dă rușilor o veste proastă legată de sistemele HIMARS

Rusia nu a eliminat încă niciunul dintre sistemele de artilerie bazate pe rachete pe care SUA și alți parteneri occidentali le-au trimis Ucrainei.

Șeful Statului Major Inter-Arme din SUA le dă rușilor o veste proastă legată de sistemele HIMARS
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    21 Iul 2022   •   15:48

Afirmația aparține șefului Statului Major Inter-Arme din SUA, generalul Mark Milley (foto) și vine după ce armata rusă a susținut că a lovit sisteme americane HIMARS în Ucraina, în apropiere de linia frontului.

"Până în prezent, sistemele HIMARS pe care le-am furnizat nu au fost eliminate de ruși, iar SUA nu sunt singura țară care trimite în Ucraina artilerie cu rază lungă, Marea Britanie fiind un alt exemplu", a declarat Milley la cea de-a patra întâlnire a Grupului de Contact pentru Ucraina, din care fac parte 50 de țări de pe toate continentele.

Milley a precizat că "ucrainenii folosesc sistemele HIMARS împotriva centrelor de comandă și control ale Rusiei, a rețelelor lor logistice și a artileriei lor de câmp", în timp ce încearcă să identifice alte ținte.

"Ucrainenii au militari de artilerie excelenți și sunt extrem de eficienți", a susținut el.

Ministrul Apărării de la Kiev: "Pierderile rușilor demonstrează că Ucraina este scutul Europei"

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a spus, la rândul său, că sistemele de artilerie occidentale influențează deja cursul războiului.

Reznikov a mai afirmat că membrilor Grupului de Contact li s-a prezentat o imagine de ansamblu asupra situației de pe câmpul de luptă, imagine care relevă că Rusia a suferit pierderi semnificative în plan uman și al echipamentelor militare.

"Sunt cifre impresionante, care demonstrează că Ucraina este, într-adevăr, scutul Europei", a concluzionat oficialul ucrainean.

William Burns, șeful Agenției Centrale de Informații (CIA) din SUA, a estimat numărul soldaților ruși morți în Ucraina la aproximativ 15.000 și al răniților, la 45.000, de la începutul invaziei.

Potrivit americanilor, pierderile ucrainene ar fi ușor mai scăzute.

×
Subiecte în articol: Mark Milley HIMARS Oleksii Reznikov
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close