Antena 3 CNN International News Vești proaste pentru Zelenski: Administrația Biden refuză o cerință-cheie a Kievului | 100.000 de refugiați din Ucraina vor fi primiți în SUA

Vești proaste pentru Zelenski: Administrația Biden refuză o cerință-cheie a Kievului | 100.000 de refugiați din Ucraina vor fi primiți în SUA

Statele Unite se opun în continuare furnizării de avioane de luptă Ucrainei.

Vești proaste pentru Zelenski: Administrația Biden refuză o cerință-cheie a Kievului | 100.000 de refugiați din Ucraina vor fi primiți în SUA
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    24 Mar 2022   •   16:32

Joi, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut un nou apel la liderii NATO în acest sens, însă un oficial american de rang înalt a declarat pentru CNN că poziția SUA nu s-a schimbat în această privință.

În mesajul video către liderii NATO, Zelenski a cerut Alianței "un procent din toate avioanele" statelor membre, adăugând ulterior: "Voi aveți mii de avioane de luptă, dar nu ni s-a dat încă unul".

Oficialii americani au în trecut spus că s-au opus furnizării de avioane de luptă Ucrainei, deoarece o astfel de decizie ar putea fi privită drept "escaladare" de către președintele rus Vladimir Putin.

100.000 de refugiați din Ucraina vor fi primiți în SUA

Statele Unite vor primi până la 100.000 de ucraineni și alte persoane care fug din calea agresiunii Rusiei.

CNN citează, în acest sens, un oficial de rang înalt al administrației americane.

"Pentru a îndeplini acest angajament, luăm în considerare toată gama de căi legale către Statele Unite", a adăugat oficialul.

Este vorba despre programul de primire a refugiaților în SUA, de admisia temporară, de vizele pentru imigranți și non-imigranți.

Sursa citată de CNN arată că președinția americană nu va trebui să ceară Congresului extinderea plafonului anual pentru refugiați, care este în prezent stabilit la 125.000 de persoane pentru anul fiscal 2022.

Oficial american: "Vor fi privilegiați refugiații vulnerabili"

Oficialul citat a mai spus că administrația Biden lucrează la extinderea și dezvoltarea de noi programe cu accent pe primirea ucrainenilor care au membri de familie în Statele Unite.

De asemenea, se va pune accent pe protejarea celor mai vulnerabile dintre categoriile de refugiați, inclusiv membri ai comunității LGBTQI+, cei cu nevoi medicale, jurnaliști și persoane sub protecția unor țări terțe.

"Deschizându-ne țara acestor persoane, vom ajuta la reducerea presiunii asupra țărilor-gazdă europene, care își asumă în prezent atât de multă responsabilitate", a concluzionat oficialul SUA.

×
Subiecte în articol: SUA avioane de lupta Volodimir Zelenski
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close