Antena 3 International News Trump, un nou război cu giganţii social media: Fostul preşedinte vrea să dea în judecată Facebook, Twitter şi Google

Trump, un nou război cu giganţii social media: Fostul preşedinte vrea să dea în judecată Facebook, Twitter şi Google

de Alexandru Negrici    |    07 Iul 2021   •   19:01
Trump, un nou război cu giganţii social media: Fostul preşedinte vrea să dea în judecată Facebook, Twitter şi Google
Sursa foto: Getty

Fostul preşedinte al SUA Donald Trump a anunţat că dă în judecată Facebook, Twitter şi Google, precum şi directorii lor executivi respectivi, Mark Zuckerberg, Jack Dorsey şi Sundar Pichai, relatează CNBC, conform Mediafax.

Twitter, reţeaua de socializare preferată a lui Trump pe tot parcursul mandatului său, l-a blocat definitiv după insurecţia de Capitoliu de pe 6 ianuarie.

Trump a făcut anunţul la clubul său de golf din Bedminster, New Jersey, alături de doi lideri de la America First Policy Institute, grupul non-profit pro-Trump care este susţine acţiunile în instanţă.

Acţiunea în justiţie, care urmează să fie intentată în Florida, susţine că giganţii tehnologici au încălcat drepturile din primul amendament din constituţia SUA, potrivit unui comunicat al organizaţiei non-profit.

Anunţul lui Trump vine la puţin peste o lună după ce Facebook a decis să menţină interdicţia lui de a utiliza platforma până cel puţin în ianuarie 2023. Twitter, mediul de socializare preferat al lui Trump l-a blocat definitiv.

Reprezentanţii pentru Twitter, Facebook şi Google au refuzat să comenteze anunţul lui Trump la o solicitare făcută de CNBC.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
x close