Antena 3 CNN International News Ucraina confirmă avansul trupelor sale în regiunea Lugansk, după anexarea acesteia la Rusia

Ucraina confirmă avansul trupelor sale în regiunea Lugansk, după anexarea acesteia la Rusia

Informațiile despre avansul trupelor Kievului în regiunea separatistă Lugansk, anexată de Rusia, au fost confirmate oficial.

Ucraina confirmă avansul trupelor sale în regiunea Lugansk, după anexarea acesteia la Rusia
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Oct 2022   •   19:04

Asta, după ce miercuri, pe rețelele de socializare, au început să circule imagini cu soldați ucraineni arborând steagul național în localități eliberate în această regiune.

"Am văzut că unii soldați au postat deja o fotografie cu ei, având pe fundal marcajul 'Grekivka' (numele localității eliberate, n.r.), așa că nu mai este un secret - (Grekivka) este deja eliberată. Și continuăm să ne mișcăm în acea direcție", a declarat Serghei Gaidai, șeful administrației militare ucrainene din Lugansk, citat de CNN.

El a anticipat lupte dificile în viitor, pe măsură ce forțele ucrainene avansează în această zonă care face parte în prezent din Federația Rusă, potrivit Moscovei.

Oficial ucrainean: "Eliberarea regiunii Lugansk va fi mai dificilă decât la Harkov"

 "După eliberarea orașului Liman (din regiunea Donețk, la finele lunii trecute, n.r.) așa cum era de așteptat, principalele bătălii au loc pe direcția orașului Kreminna. Ocupanții își adună forțele principale acolo. Aici se află începutul procesului de eliberare a regiunii Lugansk", a apreciat oficialul ucrainean.

"Eliberarea regiunii Lugansk va fi mai dură decât în cazul regiunii Harkov. Toți acei militari ruși care au fugit din (regiunea) Harkov și din Liman au fugit în direcția noastră, așa că forțele de ocupație au crescut numeric", a mai spus el.

Lugansk este regiunea în care, anterior anexării proclamate de Vladimir Putin, trupele ruse controlau aproape întreg teritoriul.

Analiștii se așteaptă ca forțele Moscovei şi aliații lor locali să încerce o defensivă pe linia Kreminna - Svatove.

Foto: distrugeri în localitatea Brianka din Lugansk, în urma luptelor între trupele ruse și ucrainene

×
Subiecte în articol: Lugansk Serghei Gaidai
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close