Antena 3 CNN International News Ucraina, decizie dureroasă după atentatul în care a murit Daria Dughina | Ce s-a ales de parada cu tancurile ruseşti capturate

Ucraina, decizie dureroasă după atentatul în care a murit Daria Dughina | Ce s-a ales de parada cu tancurile ruseşti capturate

Autoritățile ucrainene au luat o măsură dureroasă pentru orgoliul naţional, în contextul apropiatei Zile a Independenței și în urma atentatului cu bombă produs sâmbătă, în apropiere de Moscova, în care a murit fiica ideologului ultranaționalist Aleksandr Dughin.

Ucraina, decizie dureroasă după atentatul în care a murit Daria Dughina | Ce s-a ales de parada cu tancurile ruseşti capturate
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    22 Aug 2022   •   16:28

Astfel, manifestările de Ziua Independenței au fost interzise la Kiev și la Harkov, al doilea cel mai mare oraș din Ucraina, relatează CNN.

Decizia se suprapune anunțului făcut de Moscova, care a învinuit o femeie-spion ucraineană pentru moartea Dariei Dughina şi a făcut publice identitatea şi mișcările suspectei înainte de atentat.

Pe acest fundal tensionat, oficialii guvernamentali de la Kiev se tem că Rusia va lansa atacuri cu rachete iar președintele Volodimir Zelenski a avertizat că trupele Moscovei ar putea plănui "ceva urât" chiar în ziua în care Ucraina marchează 31 de ani de la desprinderea de fosta Uniune Sovietică.

Administrația militară a capitalei ucrainene a interzis toate adunările publice, de luni și până joi.

Fără adunări publice la Kiev. Rezidenții, convocați în adăposturi la Harkov

Generalul Mikola Jirnov, șeful administrației militare din Kiev, a precizat că interdicția a fost impusă pentru ca forțele de securitate să poată răspunde prompt la amenințările atacurilor cu rachete şi bombe efectuate de trupele ruse asupra centrelor decizionale, a facilitaților militare și ale industriei de apărare, a infrastructurii critice şi a zonelor rezidențiale învecinate.

La Harkov, oraș aflat sub bombardamentele constante ale rușilor, este în vigoare o interdicție de circulație din ajunul Zilei Independenței, de la ora locală 19:00 și până la 7 dimineața, a doua zi.

Rezidenților li s-a cerut să stea acasă sau în adăposturi.

Ucraina sărbătorește Ziua Independenței pe 24 august. Tot pe 24 august se împlinesc 6 luni de la invazia declanșată de Rusia.

Anterior acestor evoluții, ucrainenii plănuiau o paradă cu tehnica de război capturată de la armata rusă, însă aceste planuri par să nu mai fie de actualitate.


 

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close