Antena 3 CNN International News "Ucraina nu mai are decât opțiunea continuării războiului cu Rusia!" | Reacția Moscovei la anunțul că Olanda și Danemarca trimit Kievului avioane F-16

"Ucraina nu mai are decât opțiunea continuării războiului cu Rusia!" | Reacția Moscovei la anunțul că Olanda și Danemarca trimit Kievului avioane F-16

Rusia a condamnat decizia anunțată public de Danemarca și de Olanda, de a transfera avioane de luptă americane F-16 în Ucraina și a avertizat că această mișcare va duce la escaladarea războiului.

"Ucraina nu mai are decât opțiunea continuării războiului cu Rusia!" | Reacția Moscovei la anunțul că Olanda și Danemarca trimit Kievului avioane F-16
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Aug 2023   •   13:34

Reacția vine după ce, duminică, cele două state europene au comunicat că vor trimite Kievului acest tip de aparate, primele șase urmând să fie livrate în jurul Anului Nou.

"Faptul că Danemarca a decis să doneze 19 aparate F-16 Ucrainei conduce la escaladarea conflictului.

Sub pretextul că Ucraina trebuie să stabilească, ea însăși, condițiile pentru pace, Danemarca urmărește ca, prin faptele și vorbele sale, să nu lase Ucrainei decât opțiunea de a continua confruntarea militară cu Rusia", a spus ambasadorul rus la Copenhaga, Vladimir Barbin.

Citește și: The Washington Post: Serviciile secrete din SUA anticipează că Ucraina va eșua în contraofensiva din sud-est

Ministrul danez al Apărării, Jakob Ellemann-Jensen, a declarat că Ucraina poate folosi aparatele F-16 donate de Copenhaga doar pe propriul teritoriu.

"Donăm arme cu condiția ca ele să fie folosite pentru a alunga inamicul de pe teritoriul Ucrainei și nu mai departe de atât. Acestea sunt condițiile, fie că este vorba de tancuri, avioane de luptă sau alte arme", a precizat ministrul danez într-o declarație făcută luni.

Danemarca va livra 19 avioane F-16, în timp ce Olanda are 42 de astfel de aeronave de luptă disponibile în total, însă nu a precizat dacă vor fi donate, toate, Ucrainei, notează CNN.

×
Subiecte în articol: Rusia Olanda Danemarca f-16 Vladimir Barbin
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close