Antena 3 CNN International News Ucraina a folosit deja rachetele de croazieră Storm Shadow din Marea Britanie

Ucraina a folosit deja rachetele de croazieră Storm Shadow din Marea Britanie

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat că rachetele de croazieră Storm Shadow furnizate Ucrainei au fost deja folosite împotriva trupelor ruse.

Ucraina a folosit deja rachetele de croazieră Storm Shadow din Marea Britanie
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mai 2023   •   19:37

Londra a confirmat în urmă cu o săptămână furnizarea acestor arme cu o rază de acțiune de 250 de kilometri, care permit lovirea unor ținte mult în spatele pozițiilor rusești din Ucraina.

Cu aceeași ocazie, oficialii britanici au spus că au primit garanții din partea ucrainenilor că rachetele Storm Shadow nu vor fi folosite pentru atacuri pe teritoriul Rusiei.

"Tot ce pot spune este că am înțeles că a fost folosită (racheta Storm Shadow, n.r.) de când am anunțat desfășurarea sa în Ucraina, dar nu voi intra în alte detalii", a spus Ben Wallace, joi, la Londra, într-o conferință de presă susținută alături de omologul său din Norvegia, Bjorn Arild Gram.

Citește și: "Un element care schimbă jocul!" | Londra a livrat Kievului rachete Storm Shadow, cu o rază de acțiune de aproape 300 de kilometri

Anterior, ministrul britanic a numit livrarea de Storm Shadow către forțele Kievului drept "cea mai bună șansă a Ucrainei de a se apăra împotriva brutalității continue a Rusiei".

Storm Shadow are capacități stealth (de invizibilitate radar, n.r.) și a fost dezvoltată de Marea Britanie și Franța.

Racheta este lansată de obicei din aer.

Raza sa de acțiune este inferioară celei de 300 de kilometri a sistemelor de rachete tactice sol-sol ATACMS, fabricate de SUA, pe care Ucraina le solicită de mult timp.

Foto: avion de vânătoare Rafale de fabricație franceză echipat cu rachetă Storm Shadow

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close