Antena 3 CNN International News Uniunea Europeană a aprobat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina

Uniunea Europeană a aprobat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina

Uniunea Europeană a aprobat miercuri un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina. Valoarea acestuia se ridică la 543 de milioane de dolari.

Uniunea Europeană a aprobat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina
Sursa foto: Twitter/ reviewtwist
de Cerasela Stafie    |    13 Apr 2022   •   19:11

În total, UE a alocat ajutoare de 1,63 miliarde de dolari pentru a susține țara atacată de forțele ruse.

Noul pachet va finanța furnizarea de echipamente și provizii către Forțele Armate ucrainene. Acesta include ”echipament de protecție individuală, truse de prim ajutor și combustibil, precum și echipamente militare concepute pentru a furniza forțe letale în scopuri defensive”, a transmis Consiliul European într-un comunicat.

”În timp ce Rusia se pregătește pentru o ofensivă în estul Ucrainei, este esențial să continuăm și să intensificăm sprijinul militar acordat Ucrainei pentru a-și apăra teritoriul și populația și pentru a preveni noi suferințe”, a declarat Josep Borrell, șeful politicii externe al UE.

Cu puțin timp în urmă, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut un apel pentru europeni, să suțină armata țării sale cu echipamente militare. Liderul de la Kiev a transmis că ucraineni luptă atât pentru libertatea lor, cât și pentru cea a Europei.

Statele Unite ale Americii au în plan să acorde, de asemenea, un nou ajutor Ucrainei. Joe Biden va semna în scurt timp un pachet de aproximativ 700 de milioane de dolari. 

×
Subiecte în articol: ajutor militar Ucraina Volodimir Zelenski
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close