Antena 3 CNN International News Vladimir Putin atacă SUA într-un mesaj înregistrat, în timp ce Serghei Șoigu examinează, lângă Moscova, arme din Iran, China și India

Vladimir Putin atacă SUA într-un mesaj înregistrat, în timp ce Serghei Șoigu examinează, lângă Moscova, arme din Iran, China și India

Președintele rus Vladimir Putin a atacat, marți, Statele Unite și politica externă a Washingtonului într-un mesaj înregistrat în prealabil pentru un eveniment ce are loc la Moscova.

Vladimir Putin atacă SUA într-un mesaj înregistrat, în timp ce Serghei Șoigu examinează, lângă Moscova, arme din Iran, China și India
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Aug 2023   •   14:19

În discursul adresat Conferinței pentru Securitate Internațională, care se desfășoară în capitala rusă, Putin susține că "Statele Unite toarnă gaz pe foc" în Ucraina și promovează o politică neocolonială.

Potrivit lui Putin, SUA "continuă să profite de pe urma tragediilor umane, să se joace cu popoarele, să forțeze statele la supunere vasală în cadrul sistemului neocolonial și să le exploateze fără milă resursele".

"Statele Unite caută, printre altele, să modifice în favoarea lor sistemul de interacțiune statală care s-a dezvoltat în regiunea Asia-Pacific", a susținut el.

Citește și: Cu mercenarii Wagner la granință, Polonia trimite pe străzile din Varșovia mii de militari, tancuri și baterii PATRIOT

"La ce duce această politică de a pune gaz pe foc se vede clar în exemplul Ucrainei. Prin pomparea de miliarde de dolari în regimul neonazist, prin furnizarea de echipamente, arme, muniții, prin trimiterea consilierilor militari și a mercenarilor, se face totul pentru a aprinde și mai mult conflictul, pentru a atrage și alte state în el", afirmă liderul de la Kremlin.

El a estimat că este nevoie de o mobilizare la nivel global pentru reducerea conflictelor locale și regionale.

"Astăzi este evident că e posibil să se fie reduse confruntările la nivel global și regional, să se neutralizeze provocările și riscurile, să se consolideze încrederea între state și să se deschidă oportunități largi pentru dezvoltarea lor doar prin unirea eforturilor comunității mondiale", a concluzionat președintele rus.

Șoigu a "vizitat" armele din Iran, China și India

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a inspectat echipamente militare din Iran, China și India, prezentate în cadrul expoziției militare "Armata 2023", organizată în apropiere de Moscova.

O înregistrare video publicată de Ministerul rus al Apărării îl arată pe Șoigu în timp ce un reprezentant iranian îi prezintă ministrului o dronă de categorie grea "Arash", a relatat agenția RIA Novosti, citată de CNN.

În cadrul evenimentului respectiv, Iranul a expus, de asemenea, vehiculele aeriene fără pilot Ababil-5 și Karrar, precum și sistemul de război electronic Hunter-2, a scris presa rusă de stat.

Șoigu a examinat și drona chinezească Wing Loong-2 (WL-2), precum și vehicule blindate și sisteme de rachete produse de industria militară a Beijingului și modele de fregate ale marinei indiene.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Forumul tehnico-militar "Armata - 2023" este un eveniment organizat de Ministerul rus al Apărării, în care companiile militare ale Moscovei își prezintă produsele, notează CNN.

La evenimentul din acest an și-au anunțat participarea peste 80 de companii și organizații din șapte state. Forumul are loc la aproximativ 60 de kilometri de capitala rusă și va continua până pe 20 august.

Mini-galerie: obuzier autopropulsat "Msta-S" și aruncător autopropulsat de proiectile calibrul 120 mm "Vena", expuse la Forumul "Armata - 2023" organizat în apropiere de Moscova

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close