Antena 3 CNN International News Voleibalistă din Serbia, suspendată pentru că a făcut un gest rasist în timpul unui meci

Voleibalistă din Serbia, suspendată pentru că a făcut un gest rasist în timpul unui meci

Jucătoarea sârbă de volei Sanja Djurdjevic a fost suspendată pentru două partide după ce a făcut un gest rasist în timpul unui meci împotriva Thailandei, săptămâna trecută. Sportiva a fost surprinsă cum și-a micșorat ochii cu degetele pentru a-și jigni adversarele, revoltându-i astfel pe fanii din mediul online.

Voleibalistă din Serbia, suspendată pentru că a făcut un gest rasist în timpul unui meci
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    10 Iun 2021   •   20:55

Sanja Djurdjevici a fost suspendată pentru două meciuri și a primit o amenda de 17.000 de euro, după un gest facut pe 1 iunie, în timpul meciului cîștigat cu Thailanda, 3-0, contând pentru 2021 FIVB Volleyball Nations League.

Sârboaica a fost surprinsă de camerele de luat vederi în timp ce își făcea "ochi asiatici", trăgând cu degetele de colțul pleoapelor. Sportiva și-a cerut scuze adversarelor, când și-a dat seama că face un gest deplasat, apoi a transmis pe Instagram că "sunt conștientă că am greșit, nu am vrut sa jignesc pe nimeni". 

Federația de Volei din Serbia a cerut ca episodul să nu fie "umflat mai mult decat este cazul", în timp ce o petiție online a strâns mai mult de 6.000 de semnături și cere o pedeapsă mai mare pentru voleibalistă, considerând că nu se da un bun exemplu pentru respectarea normelor elementare de etică și respect în cadrul loturilor naționale.

Nu e primul incident de acest fel în voleiul din Serbia, dupa ce, în mai 2017, naționala feminină s-a calificat la Campionatul Mondial din Japonia și a sărbătorit reușita printr-o fotografie de echipă în care toate sportivele au facut gestul de care este acuzata acum Djurdjevici.

Sanja Djurdjevici (23 ani) evoluează acum la ZOK Ub, echipa care a eliminat pe Știința Bacău, în august 2020, în șaisprezecimile Cupei CEV. În trecut, ea a mai fost legitimata la OK Kolubara Lazarevac și Dinamo Pancevo.   

20.000 de franci elvețieni este amenda pe care federația va trebui să o plătească pentru ceea ce s-a întâmplat în partida cu Thailanda.

Banii vor fi donați pentru o cauză „care luptă împotriva comportamentului discriminator și/sau pentru finanțarea programelor educaționale privind sensibilitățile culturale pentru familia globală de volei”, a transmis Federația Internațională de Volei

×
Subiecte în articol: volei Serbia rasism
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close