Antena 3 CNN International News Planul lui Volodimir Zelenski în cazul în care Donald Trump câștigă alegerile prezidențiale în SUA

Planul lui Volodimir Zelenski în cazul în care Donald Trump câștigă alegerile prezidențiale în SUA

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a comentat perspectiva în care fostul președinte american Donald Trump ar câștiga competiția prezidențială din SUA, de anul viitor.

Planul lui Volodimir Zelenski în cazul în care Donald Trump câștigă alegerile prezidențiale în SUA
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    11 Mai 2023   •   16:08

El a spus că nu este îngrijorat cu privire la rezultatul alegerilor din 2024 și nici în legătură cu ce ar însemna acest rezultat pentru sprijinul de care Ucraina beneficiază în prezent din partea Statelor Unite.

Zelenski a estimat că țara sa va câștiga războiul declanșat de Rusia înainte de alegerile din SUA.

"Cine știe unde vom fi (când vor avea loc alegerile din SUA)? Eu cred că vom câștiga până atunci", a spus el, joi, conform presei internaționale.

Citește și: Donald Trump, găsit vinovat de abuz sexual și defăimare în procesul intentat de jurnalista E. Jean Carroll

Președintele ucrainean a adăugat că țara sa continuă să se bucure de sprijin bi-partizan în Congresul american.

Comentariile lui Volodimir Zelenski vin după ce fostul președinte Donald Trump a refuzat să spună, la un eveniment CNN, cine crede că ar trebui să învingă în războiul din Ucraina.

În schimb, Trump le-a declarat alegătorilor din New Hampshire că vrea ca "lumea să nu mai moară" și că nu gândește "în termeni de victorie și înfrângere".

Întrebat dacă susține acordarea de ajutor militar american Ucrainei, candidatul republican nu s-a angajat să trimită ajutor în Ucraina, în cazul în care va ajunge, din nou, la Casa Albă.

Trump insistă că, dacă ajunge președinte, "rezolvă" războiul din Ucraina în 24 de ore

El a afirmat, însă, că s-ar întâlni atât cu Volodimir Zelenski, cât și cu președintele rus Vladimir Putin și ar rezolva războiul din Ucraina "în 24 de ore".

Trump a evitat să spună dacă îl consideră pe Putin criminal de război și a opinat că acest lucru "ar trebui discutat mai târziu".

CNN amintește că, sun conducerea actualei administrații democrate, SUA au oferit un sprijin financiar semnificativ Ucrainei, de când Rusia a lansat invazia.

Marți, autoritățile americane au anunțat un nou pachet de ajutor de 1,2 miliarde de dolari pentru țara invadată, în sprijinul mult-așteptatei contraofensive a acesteia, în vederea eliberării de trupele ruse a teritoriilor ocupate în est și în sud.

Odată cu anunțarea noului sprijin, suma totală alocată de SUA pentru susținerea militară a Ucrainei a ajuns la aproape 37 de miliarde de dolari, din februarie 2022.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close