Antena 3 CNN International News Volodimir Zelenski, prudent cu privire la declarațiile Kremlinului: ”Nu vedem niciun motiv să avem încredere în cuvintele anumitor reprezentanți” ai Rusiei

Volodimir Zelenski, prudent cu privire la declarațiile Kremlinului: ”Nu vedem niciun motiv să avem încredere în cuvintele anumitor reprezentanți” ai Rusiei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a distribuit un nou mesaj. De data aceasta, liderul de la Kiev a vorbit despre afirmațiile Kremlinului cu privire la progresele negocierilor dintre cele două țări.

Volodimir Zelenski, prudent cu privire la declarațiile Kremlinului: ”Nu vedem niciun motiv să avem încredere în cuvintele anumitor reprezentanți” ai Rusiei
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    29 Mar 2022   •   23:47

Zelenski a precizat că informațiile par a fi pozitive, dar ia în calcul și alte aspecte: ”semnalele pe care le auzim de la platforma de negociere pot fi numite pozitive. Dar aceste semnale nu îneacă rupturile obuzelor rusești”.

Președintele ucrainean dă dovadă de prudență: ”desigur, vedem toate riscurile. Desigur, nu vedem niciun motiv să avem încredere în cuvintele anumitor reprezentanți ai unui stat care continuă să lupte pentru distrugerea noastră”.

”Ucrainenii nu sunt oameni naivi. Ucrainenii au aflat deja în aceste 34 de zile de invazie și în ultimii opt ani de război din Donbass că doar un rezultat concret poate fi de încredere”, a precizat șeful statului în mesajul distribuit pe rețelele de socializare.

Astfel de afirmații au venit și din SUA. Atât președintele Joe Biden, cât și oficialii de la Pentagon au transmis că Rusia ar putea să aibă alte planuri, iar declarațiile cu privire la retragerea trupelor din jurul Kievului să nu fie tocmai adevărate.

În plus, luptele intense au continuat în suburbiile Kievului, marți după-amiază, în special în nord-vestul și nord-estul orașului, în ciuda anunțului oficialilor ucraineni și ruși că Moscova retrage unele unități atât din capitală, cât și din Cernihiv.

Cel puțin 12 persoane au murit și 33 au fost rănite într-o lovitură rusă asupra biroului guvernatorului militar regional al regiunii Nikolaev, din sud-vestul Ucrainei, marți, au anunțat Serviciile de Stat de Urgență din Ucraina.

 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close