Antena 3 CNN International News Volodimir Zelenski, tratat cu refuz la Eurovision. Competiția are loc în Marea Britanie

Volodimir Zelenski, tratat cu refuz la Eurovision. Competiția are loc în Marea Britanie

Cererea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, de vorbi prin legătură video în finala Eurovision, a fost respinsă de către decidenții acestei competiții.

Volodimir Zelenski, tratat cu refuz la Eurovision. Competiția are loc în Marea Britanie
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mai 2023   •   12:45

Într-o declarație postată pe site-ul său, Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) - o alianță de organizații media publice, sub egida căreia se desfășoară evenimentul - a insistat asupra naturii "apolitice" a Eurovisionului. 

"Acest principiu interzice posibilitatea de a face declarații politice sau similare în cadrul concursului", susține EBU. 

"Solicitarea domnului Zelenski, de a se adresa publicului la concursul Eurovision, deși a fost făcută cu intenții lăudabile, nu poate fi, din păcate, aprobată de conducerea Uniunii Europene de Radio și Televiziune, deoarece ar fi contrară regulilor evenimentului", a argumentează organizația.

Citește și: Planul lui Volodimir Zelenski în cazul în care Donald Trump câștigă alegerile prezidențiale în SUA

CNN remarcă faptul că, dacă ar fi primit aprobarea, liderul ucrainean ar fi continuat, probabil, să atragă atenția asupra invaziei Rusiei în Ucraina, la fel cum a mai făcut în alte oportunități similare la evenimente internaționale cu vizibilitate mare.

Ediția din acest an a concursului Eurovision se desfășoară în orașul englez Liverpool, iar finala are loc sâmbătă.

Anul trecut, câștigătoare a fost orchestra Kaluș din Ucraina, susținută de un val de simpatie la nivelul statelor europene.

Conform tradiției, câștigătorul câștigă dreptul de a găzdui concursul din anul următor.

Însă, din cauza războiului din Ucraina, Marea Britanie găzduiește evenimentul din acest an - fiind pentru prima dată când concursul este organizat în numele unei alte națiuni. Regatul Unit s-a clasat pe locul al doilea anul trecut.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Eurovision
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close