Antena 3 CNN International News Zelenski s-a dus în Izium la arborarea steagului ucrainean, la cinci zile după alungarea rușilor

Zelenski s-a dus în Izium la arborarea steagului ucrainean, la cinci zile după alungarea rușilor

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat, miercuri, orașul Izium din regiunea Harkov, la cinci zile după ce forțele Kievului au recucerit localitatea.

Zelenski s-a dus în Izium la arborarea steagului ucrainean, la cinci zile după alungarea rușilor
Sursa foto: Facebook / Volodimir Zelenski
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Sep 2022   •   15:27

Zelenski a participat la ceremonia arborării steagului ucrainean pe o clădire administrativă din piața centrală a orașului.

"Mai devreme, când priveam în sus, căutam mereu cerul albastru. Astăzi, când privim în sus, căutăm un singur lucru, steagul Ucrainei. Steagul nostru albastru-galben flutură deja în Iziumul eliberat. Și așa va fi în fiecare oraș și sat ucrainean. Mergem într-o singură direcție: înainte, spre victorie", a spus președintele într-o postare pe rețelele sociale.

"Se poate ca teritoriul statului nostru să fie sub ocupație temporară. Dar ocuparea poporului ucrainean este, cu siguranță, imposibilă", a concluzionat el.

Раніше, коли ми дивилися вгору, завжди шукали синє небо. Сьогодні, коли дивимося вгору, шукаємо тільки одне – прапор...

Publicată de Володимир Зеленський pe Miercuri, 14 septembrie 2022

Forțele ucrainene au preluat din nou controlul la Izium, sâmbătă, administrând o lovitură dură campaniei militare a Rusiei în zona de est a Ucrainei.

Aflat în apropiere de limita dintre regiunile Harkov și Donețk, acest oraș a fost sub ocupație rusă timp de peste cinci luni și a devenit un centru important pentru trupele de invazie.

Moscova a folosit Izium ca rampă de lansare pentru atacurile spre sud, în regiunea Donețk.

Kupiansk, un alt oraș-cheie situat la circa 50 de kilometri nord de Izium și eliberat, de asemenea, de armata ucraineană, era utilizat de ruși ca nod feroviar pentru reaprovizionarea trupelor.

Prăbușirea pozițiilor ruse în nord-estul Ucrainei a stârnit furie în rândurile propagandiștilor loiali lui Vladimir Putin, care au lansat un val rar de critici cu privire la felul în care este purtat războiul de invazie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Izium
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close