Antena 3 CNN International News Zelenski spune că lumea ar trebui să fie pregătită pentru posibilitatea ca Putin să folosească arme nucleare

Zelenski spune că lumea ar trebui să fie pregătită pentru posibilitatea ca Putin să folosească arme nucleare

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, vineri, pentru CNN, că ”toate țările lumii” ar trebui să fie pregătite pentru posibilitatea ca președintele rus Vladimir Putin să folosească arme nucleare tactice în războiul său împotriva Ucrainei.

Zelenski spune că lumea ar trebui să fie pregătită pentru posibilitatea ca Putin să folosească arme nucleare
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    15 Apr 2022   •   18:21

Zelenski a spus, într-un interviu exclusiv pentru CNN din biroul președintelui de la Kiev, că Putin ar putea apela fie la arme nucleare, fie la arme chimice, deoarece nu prețuiește viețile oamenilor din Ucraina.

”Nu numai eu – toată lumea, toate țările trebuie să fie îngrijorate, pentru că poate să nu fie o informație reală, dar poate fi adevăr”, a spus Zelenski, vorbind în engleză.

"Arme chimice... ar putea să o facă”, pentru ei viața oamenilor, înseamnă nimic, a spus liderul de la Kiev. "Ar trebui să ne gândim, să nu ne fie frică, dar să fim pregătiți. Dar asta nu este o întrebare pentru Ucraina, nu numai pentru Ucraina, ci pentru întreaga lume, cred."

Președintele a rămas în Ucraina pe parcursul războiului de 50 de zile cu Rusia, deoarece forțele ucrainene au rezistat încercărilor Kremlinului de a ocupa Kievul și au forțat Rusia să-și reorienteze eforturile de război asupra regiunilor de est și de sud ale țării, unde Ucraina anticipează o escaladare semnificativă a luptei în zilele următoare.

Una dintre cele mai importante nave de război ale Rusiei s-a scufundat în Marea Neagră săptămâna aceasta, despre care Ucraina a spus că a fost rezultatul unei lovituri cu rachete, în timp ce Rusia a susținut că a avut loc din cauza unui incendiu de la detonarea muniției.

În același timp, Rusia trage cu rachete de croazieră la periferia Kievului și încă își menține capacitatea de a viza capitala Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune.

Oficialii americani au avertizat cu privire la posibilitatea ca Putin, în cazul în care este încolțit, să se îndrepte către utilizarea armelor nucleare tactice în Ucraina. Directorul CIA, Bill Burns, a declarat joi că CIA urmărește ”foarte atent” această posibilitate, subliniind totodată că SUA nu au văzut încă niciun semn că Rusia se pregătește să facă un astfel de pas.

”Având în vedere potențiala disperare a președintelui Putin și a conducerii ruse, având în vedere eșecurile cu care s-au confruntat până acum din punct de vedere militar, niciunul dintre noi nu poate lua cu ușurință amenințarea reprezentată de o potențială recurgere la arme nucleare tactice sau la arme nucleare cu randament redus”, a spus el. a spus în declarații publice la Georgia Tech.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close