Antena 3 CNN Life Acestea sunt alimentele care au grijă de ficatul tău! Iată ce trebuie să consumi

Acestea sunt alimentele care au grijă de ficatul tău! Iată ce trebuie să consumi

Acestea sunt alimentele care au grijă de ficatul tău! Iată ce trebuie să consumi
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
17 Dec 2018   •   12:59

Orice substanţă nocivă care intră în corpul nostru este prelucrată de ficat. De aceea este atât de important să ai grijă de sănătatea sa!

Usturoi

Fie că îţi place sau nu, usturoiul conţine o mulţime de substanţe care sunt bune pentru ficat. Este bogat în seleniu, care sporeşte efectele antioxidanţilor şi îţi detoxifică organismul. El conţine, de asemenea, arginină, un aminoacid care relaxează vasele de sânge şi reduce tensiune arterială în ficat. În plus, e bogat în vitamina B6, care acţionează ca un agent antiinflamator, şi vitamina C, care este principalul protector al organismului contra oxidării şi deteriorării celulare.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline extra virgin ajută ficatul atunci când este consumat cu moderaţie. Acesta furnizează baza lipidică care consumă toxinele, făcând astfel o parte din treaba ficatului. 

Nuci

Ca şi usturoiul, nucile conţin arginină, precum şi glutationul şi acizii graşi omega 3 care susţin funcţia de detoxifiere a ficatului. Nucile sunt, de asemenea, bogate în antioxidanţi şi grăsimi nesaturate bune, care împiedică acumularea de grăsimi în ficat, scrie eva.ro. Aceste grăsimi sănătoase sunt necesare pentru a crea membrane celulare puternice în jurul celulelor hepatice.

Mere

Merele sunt bogate în pectină, care este necesară pentru a curăţa organismul şi pentru a elimina toxinele din tractul digestiv care, la rândul său, ajută activitatea ficatului.

×
Subiecte în articol: alimente ficat
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close