Antena 3 Life Culinar Care este diferenţa dintre Lager şi Ale sau dintre Pilsner şi Radler

Care este diferenţa dintre Lager şi Ale sau dintre Pilsner şi Radler

01 Iun 2018   •   12:52
 Care este diferenţa dintre Lager şi Ale sau dintre Pilsner şi Radler
Sursa foto: Pixabay

Berea este considerată cea mai consumată băutură alcoolică din întreaga lume, care se găseşte în nenumărate forme, culori şi arome. Cu toate acestea, puţini sunt cei care îi cunosc povestea. La momentul actual există mai multe tipuri de bere şi peste 400 de sortimente, Belgia având cele mai multe mărci.

În funcţie de drojdia folosită, berea se găseşte în două tipuri de bază: Lager şi Ale Berea de fermentaţie joasă sau Lager a fost descoperită cu aproximativ 200 de ani în urmă. Gustul acestei beri este mai fin, puţin amară şi cu o aromă discretă, fiind şi foarte carbogazoasă. Berea Lager se serveşte la temperaturi mai scăzute, între 3 şi 7 grade Celsius. Se obţine prin fermentarea drojdiei la o temperatură cuprinsă între 5 şi 13 grade în prima săptămână şi apoi la o temperatură mai scăzută, cuprinsă între 0 şi 2 grade. Este o bere blondă, cu 4 - 5% alcool, o compoziţie şi o spumă mai uşoare decât alte beri, scrie Adevărul.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close