Antena 3 CNN Life Familie Cum să-ți adormi copilul imediat. Metodele care îți garantează că nu te mai trezește în timpul nopții

Cum să-ți adormi copilul imediat. Metodele care îți garantează că nu te mai trezește în timpul nopții

Cum să-ți adormi copilul imediat. Metodele care îți garantează că nu te mai trezește în timpul nopții
31 Dec 2015   •   15:30

Lucy Shrimpton este o femeie din Marea Britanie, dădacă de profesie, care a scris o carte despre metodele prin care îți poți adormi copilul imediat. Printre ele se numără spray-ul magic care scapă camera de monștri.

Lipsa somnului poate să creeze probleme în cuplu, să îți afecteze job-ul sau chiar să te bage în depresie. Iată de ce este foarte important ca cei mici să fie învătați să adormă repede și fără mofturi și, mai ales, să doarmă toată noaptea.

Cele cinci metode simple prin care poți obține aceste lucruri:

1. Pulverizează în camera spray pentru vise frumoase

Aici trebuie ca părinții să fie creativi. Poți pune apă într-o sticlă goală de soluție pentru geamuri, de exemplu. Sau poți să folosești colorant alimentar și o etichetă desenată care să-i atragă atenția copilului și să-l amuze. Micuții vor fi încântați să aibă o metodă sigură de a scăpa de monștri. În plus, dacă este suficient de mare, puteți lăsa sticla lângă pat, în caz că se trezește pe timpul nopții.

2. Fă un sandvici cu plapuma

Atunci când îl acoperiți, păcăliți-l că vreți să-l faceți sandvici, iar el este umplutura. Va fi încântat.

3. Creați o atmosferă care să inducă somnul

Vorbiți cu voce joasă, repetați propoziții, căscați. Această stare este contagioasă, toți adulții o știu.

4. Bunele maniere pe timpul nopții

Lucy spune că este foarte ușor să îi învătați pe cei mici să nu vă trezească pe timpul nopții sau să nu plângă atunci când sunt pregătiți pentru culcare. Stabiliți ce vă doriți de la cel mic si folosiți un sistem pe puncte. Pentru fiecare sarcină reușită pe timpul nopții va primi un abțibild. Dacă le strânge pe toate într-o săptămână, va primi un mic cadou.

5. Nu îi lăsați să obosească prea tare

Deși logic ar fi ca atunci când este obosit organismul să ceară automat somn, acest lucru nu se întâmplă. Creierul începe să elibereze cortizol, o substanță menită să ne țină alerți. Așa că, atunci când ora de somn a micuților trece, este foarte posibil să vă fie chiar mai greu să-i culcați. Majoritatea bebelușilor și copiilor până în șase ani ar trebui să fie puși în pat între 18 si 20.

×
Subiecte în articol: somn copii odihna
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close